Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 106 van 121 - 1210 Resultaten
Van 23 juni tot 2 juli vond de Expeditie Doggersbank 2012 plaats. Het doel van de expeditie was om het bijzondere onderwaterleven op de Doggersbank en Klaverbank te onderzoeken én wrakken te ontdoen van visnetten en -lijnen. De..
Dit voorjaar hebben sportduikers in het Grevelingenmeer Kelkwormen op Noordzeekrabben aangetroffen. Deze samenlevingsvorm wordt ook wel een epibiont genoemd en is nog niet eerder bij Stichting ANEMOON aangemeld. Het is bovendien..
Het voorjaar is bij uitstek het seizoen waarin sportduikers de meeste Zeenaaktslakken op de Nederlandse kust waarnemen. Hoewel we pas de eerste helft van 2012 achter ons hebben, kunnen we bij het opmaken van een eerste balans voor..
In het natuurbericht van 12 juni 2011 maakte Stichting ANEMOON melding van een waarneming van het Zeebesje in het Grevelingenmeer. Dit voorjaar zijn hier door sportduikers veel meer van deze kleine oranjerode zakpijpjes..
De eerste Zeekatten van dit jaar zijn vanuit de Noordzee in de Oosterschelde gearriveerd. In het laatste weekend van april troffen sportduikers in de buurt van Zierikzee de eerste exemplaren aan. De afgelopen twee weken is het..
Mosselen en Japanse oesters zijn belangrijk voor de biodiversiteit in de Waddenzee. Dat was al bekend. Ze vormen een voedselbron voor veel soorten en creëren een leefomgeving voor veel andere soorten. Wetenschappers van de..
Voor veel sportduikers wordt het pas echt lente als er weer inktvissen te zien zijn in de Nederlandse kustwateren. Jaarlijks en als eersten, kondigen in april de Gewone pijlinktvissen aan dat het zeewater langzaam door de..
Afgelopen Paasweekend ontdekte een Belgische vrijwilligster van Stichting ANEMOON een 7 millimeter groot zeenaaktslakje dat er ondanks het kleine formaat duidelijk anders uitzag dan alle andere soorten zeenaaktslakken die zij al..
Nicolea zostericola is zijn wetenschappelijke naam. Voor zo ver bekend had deze soort nog geen Nederlandse naam. Hier wordt nu voorgesteld om hem Spinragworm te noemen. De laatste verwijzing naar Nederlandse waarnemingen in de..
De beste plek om bruinvissen te zien in de Oosterschelde is het havenhoofd van Zierikzee. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Rugvin in 2009 tot en met 2011...