Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 92 van 197 - 1967 Resultaten

Limonium vulgare. Lamsoor

Afgelopen vrijdag werd de Flora Zeelandica gepresenteerd. Dit boek beschrijft alle 1.700 in Zeeland voorkomende planten. Bijzonder aan dit meesterwerk is dat het geheel geschreven is door vrijwilligers én dat ze dit in slechts..


Lees verder 27 juni 2018   6 jaar oud
bloemrijke berm op Texel

Bermen langs wegen en wateren zijn een belangrijk leefgebied voor planten en dieren. In het bermbeheer gaan veel zaken goed, maar soms ook finaal mis. Daarom voeren De Vlinderstichting en FLORON campagne onder het motto 'Mijn berm..


Lees verder 22 juni 2018   6 jaar oud
Engels gras langs de A50

Als je op de linker weghelft van de snelweg in de file stilstaat, biedt dit de gelegenheid om de, anders onbereikbare middenberm, te bekijken. Enkele planten die hier groeien horen eigenlijk thuis in zilte kustmilieus. Dankzij het..


Lees verder 19 juni 2018   6 jaar oud
Lobberdense waarden

De delfstofwinnende industrie langs rivieren heeft in 24 projecten samen 3400 hectare nieuwe natuurgebieden opgeleverd op kosten van het bedrijfsleven. Uit vergelijking voor en na de winning bleken vooral vlinders, planten, vogels..


Lees verder 15 juni 2018   6 jaar oud
Nieuwegein

In het jubileumjaar van FLORON worden 30 jaar geleden bezochte kilometerhokken opnieuw geïnventariseerd. Het eerste hok werd eind april vlakbij Nieuwegein onderzocht. Van de soorten die hier 30 jaar geleden groeiden werd 57%..


Lees verder 12 juni 2018   6 jaar oud
Groot aantal eikenprocessierupsen

Op veel plaatsen worden zeer grote aantallen eikenprocessierupsen aangetroffen en ontstaat er overlast. Door het aanhoudende zeer warme weer en de snelle ontwikkeling van de eikenprocessierupsen lijkt de preventieve bespuiting..


Lees verder 10 juni 2018   6 jaar oud
Planten

FLORON bestaat in 2018 dertig jaar. Om dat te vieren organiseert de stichting meer dan twintig Midzomerplantenjachten verspreid over het hele land. Iedere plantenliefhebber is bij deze excursies welkom, ongeacht zijn of haar..


Lees verder 8 juni 2018   6 jaar oud
Beukenbos. Fagus sylvatica. Zoniënwoud, Brussel, België

Houtgroei in Europa is de afgelopen vijftig jaar met circa zestig procent toegenomen. Naast veranderingen in management, is dit vooral het gevolg van de toegenomen stikstofdepositie. Dit blijkt uit een modelanalyse gebaseerd op..


Lees verder 6 juni 2018   6 jaar oud
Grutto's hebben het niet alleen in Nederland moeilijk, ook op trek krijgen ze het steeds lastiger

Op vrijdag 1 juni heeft de Europese Commissie voorstellen gepresenteerd voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. Een van de belangrijkste onderwerpen waar Europa zich mee bezig houdt. De miljarden aan landbouwsubsidies..


Lees verder 2 juni 2018   6 jaar oud
Recent geklepelde populatie in wegberm

Het wordt weer zomer en de maaimachines draaien op volle toeren. Mede dankzij het huidige maai- en klepelbeheer kan Japanse duizendknoop zich in razend tempo verspreiden. Bestrijding van Japanse duizendknoop is moeilijk, maar aan..


Lees verder 1 juni 2018   6 jaar oud

Archief