Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 87 van 197 - 1967 Resultaten

Witte paardenkastanje op rotonde Laan der Verenigde Naties Ede op 31 december 2018

De effecten van de droogte zijn nog steeds zichtbaar in de Nederlandse natuur. Een witte paardenkastanje op een rotonde in Ede verloor gedurende de droogte alle bladeren. Na de regenval liep de boom weer helemaal uit en, nog..


Lees verder 1 januari 2019   5 jaar oud
Wolf VOOR EENMALIG GEBRUIK

Meer dan 800 duizend mensen bezochten in 2018 Nature Today, een record. In dit bericht staan de 25 meest gelezen berichten en de vijf berichten met de langste bezoekduur. Bijna een derde van de berichten in de top 25 ging over de..


Lees verder 31 december 2018   5 jaar oud
https://www.growapp.today/#/?activePhoto=27484&activePhotoSet=27484&fullScreen=true

Met de GrowApp maken steeds meer mensen timelapse-video’s van de continu veranderende natuur in hun directe omgeving. In Nederland en België werden dit jaar op bijna 4000 locaties foto’s gemaakt van de wisselende seizoenen. Met de..


Lees verder 29 december 2018   5 jaar oud
Madeliefje

FLORON organiseert voor de vijfde maal de Eindejaars Plantenjacht. Elke plantenliefhebber kan tussen dinsdag 25 december en donderdag 3 januari waarnemingen van bloeiende planten doorgeven aan FLORON. In de winter wordt er maar..


Lees verder 25 december 2018   5 jaar oud
Bloemenmengsel met inheemse soorten

Voor het vergroten van biodiversiteit in bermen door de aanleg van bloemrijke bermen blijkt de keuze voor inheemse planten cruciaal. De herkomst van een plantensoort is van grote invloed op het aantal soorten dat hiervan gebruik..


Lees verder 24 december 2018   5 jaar oud
Bloeiende hazelaar in Wageningen op 19 december 2018

Door de (zeer) hoge temperaturen in de afgelopen maanden zijn de afgelopen dagen al de eerste hazelaars en elzen in bloei gekomen. Met de aanhoudende hoge temperaturen zullen mensen die gevoelig zijn voor hazelaar- en/of..


Lees verder 22 december 2018   5 jaar oud
Leadfoto

In een winters landschap zijn de kale bomen en struiken de meest opvallende planten. Vooral als een sneeuwdek de vegetatie op de bodem bedekt. Op het eerste gezicht lijken deze kale 'staketsels' allemaal op elkaar, maar als je je..


Lees verder 21 december 2018   5 jaar oud
Tuinschuurtje, tuinieren, bestrijdingsmiddelen

De provincie onderzocht dit jaar de mogelijkheden om in Noord-Brabant het gebruik van glyfosaat zoveel mogelijk tegen te gaan. Dit naar aanleiding van de verlenging van de Europese toelating van glyfosaat in 2017, terwijl er ook..


Lees verder 7 december 2018   5 jaar oud
Lenteverschijnselen in de herfst bij een witte paardenkastanje op een rotonde in Ede

Weer is het extreem warm. Hoe gaat de natuur dit keer reageren? De eerste voorlenteverschijnselen kunnen elk moment zichtbaar worden zoals de eerste bloeiende hazelaars. Ondertussen wil een witte paardenkastanje die nog in..


Lees verder 3 december 2018   5 jaar oud
Crassula tillaea. Mosbloempje

Door 35 miljoen plantenwaarnemingen in Nederland te combineren met informatie over de gemiddelde temperatuur waar elke plantensoort op de wereld voorkomt is een bijzondere klimaatkaart voor Nederland gemaakt. Voor het eerst wordt..


Lees verder 3 december 2018   5 jaar oud

Archief