Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 62 van 197 - 1966 Resultaten
Winterbloeiers zoeken in hartje winter, doe jij mee? Tussen Eerste Kerstdag 2020 en 3 januari kun je op zoek naar bloeiende planten en jouw waarnemingen doorgeven aan FLORON. De feestdagen zijn dit jaar anders dan anders door..
Je mag deze kerstvakantie een heleboel niet. Niet op reis, niet uiteten en niet gezellig met veel familieleden bij elkaar komen. Heel jammer natuurlijk. Maar wat kan er wel? We hebben tijd, tijd om te lezen en te ontdekken! Ga op..
Ze houden van kalk. Met hun dunne worteltjes boren ze zich in een boom, het liefst een populier. Bovendien worden hen magische krachten toegedicht. Maar het meest bekend zijn ze van de toestemming die ze geven om te kussen, als je..
De eerste hazelaars staan nu al in bloei. Door de aanhoudend zeer hoge temperaturen zullen komende week steeds meer struiken in bloei komen. Mensen die gevoelig zijn voor de hazelaar moeten de komende weken dus rekening houden met..
Drieëntwintig tot eenendertig procent van de biodiversiteit in het Atlantische Woud in Brazilië is sinds 1950 verloren gegaan, schatten Braziliaanse, Franse en Nederlandse onderzoekers. Dat gaat ook ten koste van de biodiversiteit..
Op zaterdag 12 december is de FLORON-dag / KNNV botanische dag. Deze jaarlijkse lezingendag is voor vrijwilligers, beheerders, liefhebbers en geïnteresseerden die zich bezighouden met wilde planten en is dit jaar voor het eerst..
Uit satellietdata van het Braziliaanse ruimteagentschap INPE blijkt dat in de periode van augustus 2019 tot eind juli 2020 elfduizend vierkante kilometer Amazonebos verloren is gegaan. In de afgelopen twaalf jaar is de ontbossing..
De gele bieslelie is een nieuwkomer in Nederland. De eerste exemplaren werden in 2007 gevonden in Brabant en Zeeland. Ondertussen groeit deze uit Noord-Amerika afkomstige plant in bijna alle provincies van ons land, met name op..
Vrijwilligers van FLORON zijn de afgelopen maanden begonnen om de digitale plantencollectie van Naturalis letterlijk op de kaart te zetten. Op de papieren vellen met gedroogde planten staan de locaties vaak in oude handschriften..
De start van de herfstkleuring kwam dit jaar laat op gang door het uitblijven van lage minimumtemperaturen. Enkele koude nachten halverwege oktober zorgden echter voor een versnelling van de bladverkleuring. Daarna ging het snel,..