Natuurberichten

Categorie: Planten

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.

Pagina 108 van 197 - 1967 Resultaten

Hazelmuisjong

In buurtschap Overgeul - Dal-Bissen – Schweiberg werken grondeigenaren samen aan het kleinschalig cultuurlandschap. Hier is landbouw onderdeel van de natuur en natuur onderdeel van de landbouw. Deze unieke en succesvolle..


Lees verder 10 maart 2017   7 jaar oud
Bloeiend Speenkruid

Met het overwegend warme weer van afgelopen twee weken lijkt de winter op zijn retour. Steeds meer vroege voorjaarssoorten schieten uit de grond en kondigen de lente aan. Welke bloeiende voorjaarsbloeiers kan je verwachten in..


Lees verder 28 februari 2017   7 jaar oud
Boterbloemen

Boterbloemen staan bekend om hun intense, glanzend gele kleur. Al een eeuw lang proberen biologen te begrijpen waarom deze bloemen zo opvallend zijn. Onderzoekers van Rijksuniversiteit Groningen hebben voor het eerst alle kennis..


Lees verder 24 februari 2017   7 jaar oud
Zwarte els, Alnus glutinosa, bloei

Door de relatief hoge temperaturen komen elzenbomen nu op grote schaal in bloei. Het LUMC registreerde de afgelopen dagen een sterk oplopende elzenpollenconcentratie. Tegelijkertijd staan ook hazelaars volop in bloei...


Lees verder 23 februari 2017   7 jaar oud

Sinds de jaren ’90 is veel landbouwgrond langs de grote rivieren weer terug gegeven aan de natuur. Er was een spectaculair herstel van stroomdalflora, maar niet alle soorten keerden terug. Waarom niet? ..


Lees verder 19 februari 2017   7 jaar oud
Grote waternavel overgroeit watergang

Nederland krijgt steeds meer te maken met invasieve waterplanten. Deze planten profiteren sterk van stijgende temperaturen als gevolg van klimaatverandering. De zachte winters van de afgelopen jaren leiden tot een sterke toename..


Lees verder 14 februari 2017   7 jaar oud
Opkomende sneeuwklokje

De hoge temperaturen van de afgelopen dagen geven het gevoel dat de voorlente begint. Sneeuwklokjes schieten uit de grond en de knoppen van de gele kornoelje zwellen op. Er zit echter vorst in de verwachting waardoor de voorlente..


Lees verder 4 februari 2017   7 jaar oud
Rhododendron ponticum ssp baeticum

De Pontische rododendron is een prachtige struik die haar oorsprong kent in zuidwestelijk en zuidoostelijk Europa. Vanwege de bloemen en dekking voor wild werd de plant in de 18e eeuw massaal aangeplant op landgoederen in..


Lees verder 23 januari 2017   7 jaar oud
primair wiki

Als je een zoekterm invoert op Google zul je vrijwel altijd een verwijzing naar een Wikipedia-artikel bij de eerste resultaten te zien krijgen. Dat geldt ook voor allerlei zoekopdrachten over natuur: het is een veelgebruikt..


Lees verder 16 januari 2017   7 jaar oud
Paarse Dovenetel

FLORON en Tuintelling.nl vroegen plantenliefhebbers om tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari een uur te gaan wandelen of in de tuin te kijken naar bloeiende planten. Het was een uitdaging, maar ondanks het koude weer werden..


Lees verder 13 januari 2017   7 jaar oud

Archief