Natuurberichten
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.Pagina 1 van 33 - 330 Resultaten
Ondanks succesverhalen over groeiende aantallen sneeuwluipaarden, Europese bizons of berggorilla’s in het wild gaat het wereldwijd nog steeds slecht met de natuur. Uit het nieuwste internationale Living Planet Report van het..
Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) heeft een nieuw, interactief rapport gepubliceerd dat voor het eerst de migratieroutes van Arctische walvissen, zoals de beluga, narwal en Groenlandse walvis, in kaart brengt. Deze routes, bekend..
Twee Siberische tijgers zijn dit weekend vanuit een opvang voor grote katten in Nederland aangekomen in natuurreservaat Ili-Balkasj te Kazachstan. De reis van de twee is een mijlpaal: het is de eerste keer ter wereld dat tijgers..
Het voedselsysteem is een grote puzzel: zoveel stukjes en onderdelen dat het lastig te begrijpen is hoe ze in elkaar passen. Met het onderzoek 'Solving the Great Food Puzzle' biedt WWF inzicht in de factoren die het meeste..
Een nieuw initiatief genaamd het ReefGrazers-project gaat in september van start, met als doel het herstel van koraalriffen in het Caribisch gebied en het ondersteunen van duurzame visserijpraktijken. Dit project, dat plaatsvindt..
Een harde klap. Weer een boom weg. En de graafmachine kan verder met graven. Zo verdwijnen grote stukken vegetatie en mangroves in rap tempo. Op sociale media zien we steeds vaker foto’s voorbijkomen van verontruste bewoners op..
"Het gelukkigst ben ik wanneer ik duik. Het zal je dus niet verbazen dat ik, nu ik tijdelijk in de Cariben woon, regelmatig in het water rondom Bonaire te vinden ben. Het is elke keer weer mooi en tegelijkertijd vind ik het steeds..
Op 16 augustus 2024 vindt opnieuw een uitzetting van Europese steuren plaats in de Rijn. Deze vissoort werd in 1953 officieel uitgestorven verklaard in Nederland. Door de kweek van nakomelingen van de laatste wilde steuren is het..
Als we niets doen, zijn volgens het Rode Kruis in 2050 ongeveer 200 miljoen mensen afhankelijk van humanitaire hulp vanwege extreem weer. Veel schade is te voorkomen met simpele en goedkope natuurinvesteringen. Toch hebben veel..
"Of het nou is vanaf de kant of de boot, duikend of snorkelend, een zeeschildpad zien blijft voor mij elke keer weer een hoogtepunt." In deze blog vertelt WWF-oceanenexpert Nathalie Houtman over haar werk met zeeschildpadden op de..