Natuurberichten

Pagina 95 van 1632 - 16318 Resultaten

Overblijfselen van het walviskadaver in februari 2024

Rijkswaterstaat en Wageningen Marine Research (WMR) hebben de pilot met het walviskadaver op Rottumerplaat onlangs afgerond. Onderzoekers van WMR volgden twee jaar lang het afbraakproces en de invloed ervan op bodem en..


Lees verder 12 mei 2024   7 mnd oud
Begin vruchtvorming witte paardenkastanje op 10 mei 2024 in Wageningen

Bloei en bladontplooiing begonnen gemiddeld een maand eerder dan wat vijftig jaar geleden normaal was. Niet eerder begon het voorjaar zo vroeg door de recordhoge temperaturen. In april dreigde massale vorstschade. Een nieuw..


Lees verder 12 mei 2024   7 mnd oud
Bieslook in bloei, Wikipedia

Bloeiende bieslook voor insecten en gele hagedoornvlinder in de tuin..


Lees verder 12 mei 2024   7 mnd oud
Zeekool

De aanwezigheid van zeekool op de lijst van veertig kandidaten voor de titel Nationale Bloem was verrassend. Zeekool is een rotsbewoner, die het bij ons goed uithoudt op de kunstmatige rotsen waarmee we onze kusten beveiligen: de..


Lees verder 12 mei 2024   7 mnd oud
Sabal antillensis Curacao Seru Bientu.

Recente genetische studies naar de inheemse palmsoorten in het Nederlands Caribisch gebied, met name naar Sabal antillensis op Curaçao en Sabal lougheediana op Bonaire, hebben cruciale inzichten opgeleverd die bevestigen dat deze..


Lees verder 11 mei 2024   7 mnd oud
muurleeuwenbek

Wie denkt dat stadsnatuur weinig voorstelt, moet op 25 mei naar Wageningen komen. Daar organiseren Wageningen University & Research (WUR), gemeente Wageningen, KNNV en Stadslab Wageningen een Biodiversity Challenge voor jong en..


Lees verder 11 mei 2024   7 mnd oud
Steeds meer Grote Zilverreigers overwinteren in Nederland

Terwijl de grote zilverreigers en lepelaars in ons land toenemen, nemen andere soorten zoals de scholekster en brilduiker juist af. Dat blijkt uit de meest recente analyse van tellingen van watervogels door Sovon Vogelonderzoek..


Lees verder 11 mei 2024   7 mnd oud
graspieper

Graspiepers broeden verstopt op de grond en juffers vliegen nu volop...


Lees verder 11 mei 2024   7 mnd oud
Ooievaar lead

Waar ‘birdnerd’ ooit een scheldwoord was, is het inmiddels een geuzennaam. Vogels kijken is namelijk een ideale hobby en steeds meer mensen komen erachter. Daarom in dit bericht acht tips voor de beginnende vogelaar...


Lees verder 10 mei 2024   8 mnd oud
Aziatische hoornaar voor bijenkast

De Aziatische hoornaar is een invasieve exoot die in 2017 ons land bereikte. De soort komt inmiddels wijdverspreid voor met name in de zuidelijke provincies en zal niet meer uitgeroeid kunnen worden. Gelukkig blijken de negatieve..


Lees verder 10 mei 2024   8 mnd oud

Archief