Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 76 van 96 - 953 Resultaten
Met een melancholiek fluitend ‘klu-ieeej’ verraadt een eenzaam overtrekkende zilverplevier in het binnenland vaak zijn komst. Maar voor de grote aantallen zilverplevieren moet je naar de Waddenzee. De aantallen doortrekkers zijn..
De afgelopen dagen werden op veel plaatsen bonte vliegenvangers gezien. In het voorjaar is de bonte vliegenvanger door zijn leuke zang een opvallende verschijning in bossen en riante tuinen met nestkasten. Maar nu zijn bonte..
Op dit moment hangen zo’n 35, 40 lachsterns rond in Noord-Holland en Groningen. Deze vogels komen uit Duitsland, waar nog een kleine populatie huist aan de kust van de Waddenzee, in de monding van de Elbe. Het is de enige plaats..
Wat doet een vogelonderzoeker precies? En hoe zien zijn dagen eruit op een verlaten toendra in Groenland? Vogelonderzoekers Jeroen Reneerkens en Stefan Sand geven sinds kort een inkijkje in hun leven tijdens hun onderzoek naar de..
Het is eindelijk lekker warm zomerweer. De mussen vallen van het dak en de meeste zangvogels doen hun bek niet open. Niet omdat het warm is, maar omdat het broedseizoen voorbij is en er weinig reden meer is om te zingen. Bovendien..
Op het Gooimeer ter hoogte van Huizen (NH) verblijft een groep van maar liefst 48 geoorde futen. Nooit eerder zijn op dit randmeer zoveel exemplaren van deze schaarse vogelsoort gezien. Ook de voorheen zeldzame krooneend neemt in..
Het aantal boerenlandvogels zoals veldleeuwerik en patrijs blijft achteruit hollen. Uit de laatste cijfers van BirdLife International en de European Bird Census Council blijkt dat er in 30 jaar tijd ruim 300 miljoen minder vogels..
Hoewel een flink deel van de purperreigers nog in het broedproces zit, zit het broedseizoen er voor een ander deel weer op. De purpers, zowel de volwassen als de jonge vogels, hebben nog even de tijd om zich voor te bereiden op de..
De herfst is begonnen voor veel vogelsoorten. Verschillende soorten steltlopers hebben hun broedgebieden reeds verlaten. Eén daarvan is de charismatische kemphaan. Nog steeds te herkennen aan de kraag, maar je moet er snel bij..
Vandaag is de langste dag (en kortste nacht) van het jaar. De lange ochtenden en avonden zijn ideaal om op zoek te gaan naar specialiteiten die in deze tijd van het jaar te zien zijn. Zo is dit de beste tijd van het jaar om op..