Natuurberichten

Uitgever: De Vlinderstichting

De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van dag- en nachtvlinders en libellen.

Pagina 74 van 195 - 1948 Resultaten

zwartsprietdikkopje - primair

Afgelopen zomer startte Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de provincie Noord-Holland met sinusbeheer op de Assendelverzeedijk. Sinusbeheer is een manier van maaien die kan bijdragen aan de biodiversiteit. Uit..


Lees verder 3 december 2018   6 jaar oud
Graslandbeheer Friesland - primair

Vlinders en bijen die in graslanden leven zijn met relatief eenvoudige maatregelen te helpen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van De Vlinderstichting, It Fryske Gea en agrarisch collectief It Lege Midden, uitgevoerd in Friesland...


Lees verder 29 november 2018   6 jaar oud
diana-uil - primair

De diana-uil staat te boek als een vrij zeldzame vlinder, maar de laatste jaren worden er veel meer gezien dan vroeger. Ook dit jaar is de diana-uil veel gemeld, maar de soort breidt zich niet echt uit. Alleen uit de provincie..


Lees verder 26 november 2018   6 jaar oud
snorzweefvlieg - primair

Wikipedia is na google de meest gebruikte website ter wereld. Wat je ook zoekt, je komt bijna altijd uit bij deze digitale encyclopedie. Dat geldt ook voor zoekopdrachten over planten en dieren. Bij die teksten staan vaak mooie en..


Lees verder 23 november 2018   6 jaar oud
gewone bronlibel - primair

Noord-Brabant is een goede libellenprovincie. Van de 71 Nederlandse soorten zijn er 67 in Brabant aanwezig of aanwezig geweest. Vergeleken met de periode tussen 1970 en 1990 gaat het met een aantal soorten, waaronder beekrombout,..


Lees verder 19 november 2018   6 jaar oud
zwartvlekwinteruil - primair

De zwartvlekwinteruil wordt al een paar weken af en toe gemeld, maar de komende maanden, tot in april, is deze nachtvlinder nog te vinden. Je moet er alleen wel wat voor doen. De mot komt nauwelijks op licht af, maar wordt wel..


Lees verder 14 november 2018   6 jaar oud
kleine wintervlinder - primair

Op de invoerportalen verschijnen de eerste meldingen van forse aantallen van de kleine wintervlinder. Deze nachtvlinder plant zich nu, in de winter, voort en is te zien tot ver in december. Het is een zeer algemene vlinder die..


Lees verder 12 november 2018   6 jaar oud
rups buxusmot op Pachysandra

Inmiddels heeft vrijwel iedere buxuseigenaar in Nederland al kennis gemaakt met de buxusmot. Deze exoot uit Azië heeft al heel veel buxusstruiken kaal gevreten en veel mensen hebben besloten om de buxus te vervangen voor een..


Lees verder 8 november 2018   6 jaar oud
kleine vos in handen

De wintertijd is ingegaan. Vorige week werd de klok verzet en het is nu weer eerder licht ’s ochtends, maar ook eerder donker in de middag. Er zijn niet veel dagvlinders meer te zien, hoewel op zonnige, niet te koude dagen er nog..


Lees verder 5 november 2018   6 jaar oud
Mijn peppeltwijgmineermot - primair

Er is een nieuwe soort mineermot ontdekt: de slakkenspoormot Phyllocnistis extrematrix. De rups hiervan is gebonden aan populieren. Nog maar twee maanden geleden werden twee nieuwe soorten slakkenspoormotten op wilgen gemeld. Met..


Lees verder 1 november 2018   6 jaar oud

Archief