Natuurberichten
Uitgever: Vogelbescherming Nederland
Vogelbescherming Nederland komt op voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland en wereldwijd. Samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen we bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.Pagina 70 van 96 - 953 Resultaten
Grootschalige vernatting is de sleutel tot succes met weidevogelbeheer. Dit bleek op een gruttosymposium dat op 25 en 26 september 2013 plaatsvond in de Duitse Rijnstad Rees. Sprekers uit Duitsland, Nederland en Denemarken..
Goed nieuws uit natuurbeschermingsland! Tegen de algemene trend in gaat het in Europa dankzij goede beschermingsmaatregelen weer de goede kant op met een aantal tot de verbeelding sprekende vogels en zoogdieren. Dat blijkt uit..
Visetende wadvogels als lepelaar en aalscholver zijn sinds 1987 sterk toegenomen. Soorten die schelpen en wormen eten, zoals als kanoet en bonte strandloper, zijn op lange termijn juist afgenomen in de Waddenzee. Dit blijkt uit..
Op Texel, maar ook elders langs de kust, zijn nu jonge IJslandse grutto’s te zien. De IJslandse grutto verschilt aanmerkelijk van “onze” grutto. In uiterlijk, maar ook in trekgedrag en keuze van het leefgebied...
Op het opgespoten eiland ‘de Kreupel’ in het IJsselmeer zit de grootste kolonie visdieven van Europa: bijna 7000 paar. Helaas groeien er de laatste jaren maar weinig jongen groot. Bureau Waardenburg ontdekte hoe dat komt. In het..
Vogelbescherming debuteerde op 19 februari 2008, ruim vijf jaar geleden, op Natuurbericht.nl. Sindsdien heeft Vogelbescherming 256 berichten geplaatst, ongeveer één per week. In dit natuurbericht blikken we terug op deze vijf..
Nog nooit was vogels herkennen in het waddengebied zo gemakkelijk. Met de app ‘Wadvogels’ lanceert Vogelbescherming Nederland op 1 september een prachtige digitale vogelgids en een unieke vogelherkenningsapp ineen. Inclusief 180..
In de Wijde Wormer (NH) zie je ze bijvoorbeeld. Maar ook elders, in Friesland, Noordwest-Overijssel of langs de grote rivieren: grote wolken kieviten boven de weilanden. Dit zijn kieviten die hun verenkleed ruien; de echte..
Op Texel verblijft al sinds 24 juli een Aziatische goudplevier. Een zeldzame vogel, dwaalgast uit de toendra’s van Noord-Siberië. Maar de Aziatische goudplevier is niet zomaar een dwaalgast. Het heeft er de schijn van dat de soort..
Verruiging van kwelders langs de waddenkust is één van de oorzaken van het slechte broedsucces en het dalende aantal broedparen van de scholekster daar. Vogelbescherming Nederland en it Fryske Gea gaan daarom in de..