Natuurberichten
Uitgever: Provincie Gelderland
Gelderland heeft veel natuur. De provincie zorgt ervoor dat onze omgeving rijk aan natuur blíjft en dat iedereen daarvan kan genieten.Pagina 7 van 16 - 154 Resultaten
Alle acties voor biodiversiteit op één plek: dat is het resultaat van het nieuwe Gelderse Uitvoeringsprogramma Biodiversiteit. Biodiversiteit krijgt zo een steviger positie in het provinciale beleid. Bovendien wordt biodiversiteit..
De reuzenberenklauw is helaas een al te bekende verschijning, met zijn enorme bladeren en grote bloemschermen. De woekeraar is niet eenvoudig te bestrijden, daar kan iedere beheerder over meepraten. De nieuwe Leidraad Beheer..
Bijzondere vogelsoorten als karekiet, roerdomp en zwarte stern kunnen niet zonder riet. Maar als je niets doet verandert riet in bos. Dat gebeurde in Rijnstrangen, dertig jaar nadat de rivierdynamiek wegviel. Staatsbosbeheer en..
Op 9 december 2020 is het startevent van het 5-jarig LIFE-project 'Ecologisch beheer van de eikenprocessierups zonder het gebruik van biociden’. In dit project werken we samen met Belgische en Nederlandse partners aan oplossingen..
De Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA) is een samenwerkingsverband tussen zes agrarische natuurverenigingen. Het zet zich in voor het vergroten van de biodiversiteit van het Achterhoekse cultuurlandschap, door beheer..
Veel plekken in Gelderse steden en dorpen kunnen véél groener. De provincie Gelderland komt daarom met de Challenge Groene Icoonprojecten en daagt Gelderse gemeenten, ondernemers en andere partijen uit om hun stad of dorp groen en..
In het Natura 2000-gebied Willinks Weust bij Winterswijk wordt dit jaar een aantal percelen ontdaan van de bovenste bodemlaag. In de jaren zestig van de vorige eeuw werden deze kletsnatte, laaggelegen gronden opgehoogd met grond..
Edelherten, vlinders en hazelwormen. Door de komst van twee natuurbruggen zijn de Noord- en Zuid-Veluwe weer met elkaar verbonden en kunnen dieren zich ongehinderd over de Veluwe verplaatsen. Een mooie mijlpaal, want deze bruggen..
Om de kwaliteit van de natuur goed te volgen hebben we in Nederland allerlei monitoringsnetwerken ingericht. Dat biedt een schat aan informatie, maar het duurt vaak jaren voordat je gedegen uitspraken kunt doen. Het is daarom heel..
Nieuwe natuurterreinen zijn vaak erg fosfaatrijk. Daarom worden ze afgeplagd en daarna jarenlang regelmatig gemaaid. Het loont echter om hier zorgvuldig mee om te gaan: ook jonge natuurterreinen kennen soms al een verrassende..