Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research (WUR) is het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research. " To explore the potential of nature to improve the quality of life". Dat is de missie van Wageningen University & Research. Ruim 7.700 medewerkers (7.000 fte), 2.500 PhD- en EngD-kandidaten, 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers uit meer dan 100 landen dragen hier aan bij. Ze doen dat niet alleen in Wageningen maar verspreid over de hele wereld. Dit doen ze in het domein van gezonde voeding en leefomgeving met behulp van eigen onderzoek voor overheden en het bedrijfsleven. Wageningen Aanpak De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s onontbeerlijk. Dit sluit aan bij de ambitie Finding Answers Together. Het domein van Wageningen University & Research bestaat uit drie samenhangende kerngebieden: Voeding, voedsel en biobased productie Natuurlijke hulpbronnen en leefomgeving Maatschappij en welzijn

Pagina 7 van 23 - 224 Resultaten

Hoogveenlandschap in de Belgische Hoge Venen

Hoogvenen zijn geen ongerepte wildernis, maar op verschillende manieren gebruikt in het verleden. De sporen hiervan in het huidige landschap kunnen mogelijk helpen bij het halen van natuurhersteldoelen. Tot die conclusie komt..


Lees verder 5 juli 2023   1 jaar oud

Zoogdieren in beschermde tropische gebieden ontkomen niet aan de invloed van menselijke activiteit. Ook niet als die activiteit buiten het beschermde gebied plaatsvindt. Tot die conclusie komt een nieuwe internationale studie in..


Lees verder 29 juni 2023   1 jaar oud
Campus bloemen, zweefvlieg, Atlasgebouw

Op 1 juli nemen onderzoekers je mee de natuur in op de groene campus van Wageningen University. De hele dag zijn er excursies van topbiologen gericht op vogels, insecten, planten, waterdiertjes en bodemdieren. Bezoek het..


Lees verder 20 juni 2023   1 jaar oud
Koraal Aruba. VOOR EENMALIG GEBRUIK

Recent is ‘Turning the Tide’ van start gegaan, een groot natuurherstelproject voor de mangrovebossen en koraalriffen in Aruba. Het is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit & Research en de Arubaanse partners NGO..


Lees verder 26 mei 2023   1 jaar oud
Duinlandschap Terschelling (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

Door klimaatverandering stijgt niet alleen de temperatuur van de lucht, ook de bodem wordt warmer. Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben onderzocht hoe de bodemtemperatuur in Nederland de komende dertig jaar..


Lees verder 24 mei 2023   1 jaar oud
Westerveld, Achterlandseveen

Internationaal is afgesproken dat in 2030 dertig procent van het land- en wateroppervlak op aarde beschermd natuurgebied moet zijn. De bescherming van deze gebieden is een belangrijk middel om de achteruitgang van de..


Lees verder 19 mei 2023   1 jaar oud
Houtoogst in een Europees bos  (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

De energiecrisis heeft Europa de noodzaak laten zien om meer zelfvoorzienend te worden in grondstoffen. Ook hout is een belangrijke grondstof, bijvoorbeeld in de bouw, die voor een groot deel al uit de EU zelf komt. De vraag..


Lees verder 17 mei 2023   1 jaar oud
Pinksterbloem

De paardenbloem, het madeliefje, de wilde kievitsbloem, het fluitenkruid en de pinksterbloem: dat zijn de vijf bloemen die nog strijden om de titel Nationale Bloem van Nederland. Dat is zojuist bekend gemaakt in het..


Lees verder 14 mei 2023   1 jaar oud
De met berken beplante 'Os en Paardenlaan' in Leiden, een voorbeeld van een straat met zeer sterk allergene bomen.

De gemiddelde temperatuur in Nederland stijgt en we krijgen vaker te maken met hittegolven. Welke effecten heeft dit op onze gezondheid en welke rol speelt onze leefomgeving hierbij? In samenwerking met Naturalis starten..


Lees verder 10 mei 2023   1 jaar oud
Sick Diadema antillarum

Vorig werden diadema-zee-egels in het Caribisch gebied getroffen door massale sterfte. Deze zee-egels – met kenmerkende lange stekels – eten algen op koraal en spelen daardoor een belangrijke rol in het gezond houden van..


Lees verder 2 mei 2023   1 jaar oud

Archief