Natuurberichten
Uitgever: De Natuurkalender
De Natuurkalender is een samenwerkingsverband dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van het moment waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen zich voordoen in de natuur. Daarnaast richt het programma zich op het ontwikkelen van methoden en technieken waarmee de samenleving zich kan aanpassen aan of in kan spelen op veranderingen in de natuur.Pagina 63 van 72 - 717 Resultaten
Onlangs is bij Dronten een dode zeearend gevonden, waarvan vermoed werd dat hij is omgekomen door tegen een windmolen aan te vliegen. Het dier is aan Alterra overgedragen, waar Hugh Jansman er deze week sectie op uitvoerde. Hij..
De gewone zeehonden in de Waddenzee zijn in 2008 geheel hersteld van de virusepidemie uit 2002. Dat blijkt uit tellingen van Wageningen IMARES die deze jaarlijks verricht in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en..
Er zijn nog maar vier ganzen met een werkende zender in de lucht: Cas, Kees, Kramer en Marco. Als vanouds ligt Kees aan kop: op 17 november arriveerde hij in Nederland om te overwinteren. De anderen zijn hard op weg in de goede..
De aankomst van kleine zwaan, toendrarietgans, kleine rietgans, kolgans, brandgans en rotgans in het najaar van 2008 was duidelijk later dan we gewend waren van voorgaande jaren. ..
HETEREN (Gld.) – Dat de snelle opwarming van de aarde samenvalt met de vestiging van veel nieuwe planten en diersoorten in Nederland is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Hoe deze exotische soorten zich in ons land gaan..
Het inzetten van runderen in natuurgebieden vermindert de overlast door teken en zo ook het risico op de ziekte van Lyme. Dat komt doordat runderen de vegetatie, en daarmee ook de leefomgeving van bosmuizen en rosse woelmuizen,..
Steeds meer subtropische vissen zwemmen voor onze kust. Sommige soorten zijn zelfs zo talrijk, dat ze op de visafslag belanden en op ons bord. ..
De ontwikkeling van de herfst ligt dit jaar op het normale schema. Rond deze tijd zijn vrijwel overal in het land zomereiken en beuken te vinden die volledig verkleurd zijn. Een groot aantal boomsoorten verliezen deze dagen de..
Het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje wordt steeds vaker aangetroffen in Nederland. Eind 2002 kwam de kever via België en Duitsland ons land binnen. De soort trekt steeds verder naar het noorden. In 2004 stegen de aantallen..
De afgelopen week kwam in het nieuws dat in Otterlo een begin is gemaakt met de aanleg van de eerste olijfgaard van Nederland. Ook in tuinen zien we olijfbomen steeds vaker staan en op de tuinbeurzen zijn ze niet aan te slepen. De..