Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 6 van 25 - 241 Resultaten

Vrouwe Justitia

Mooi Wageningen en Wageningen University & Research organiseren op zaterdag 1 april een symposium over burgerparticipatie en de vraag of en hoe de gang naar de rechter in het natuurlijk domein kan worden voorkomen. ..


Lees verder 7 maart 2023   1 jaar oud
Zeegras, Bahama's

Zeegras: groene bladeren die in de stroming meewuiven. Je ziet er allerlei vissen tussen en zeeschildpadden die grazen. Ze zijn waakzaam en houden in de gaten of er een haai in de buurt is. De wortels van het zeegras zijn verstopt..


Lees verder 1 maart 2023   1 jaar oud
Zeearend

Wat zijn de negatieve gevolgen voor roofvogels nu het aantal windturbines in Nederland alleen maar toeneemt? En hoe kunnen we die voorkomen? ..


Lees verder 28 februari 2023   1 jaar oud
Onderzoek naar leefgebied inheemse kwal in Caribisch gebied

Onderzoekers van Wageningen University & Research en de Universiteit van Amsterdam hebben ontdekt dat een invasieve plant de competitie aangaat met een inheemse kwal. De zeegrassoort Halophila stipulacea is erg succesvol in het..


Lees verder 20 februari 2023   1 jaar oud

Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil...


Lees verder 18 januari 2023   1 jaar oud
Grazende zeeschildpad bij een voor onderzoek geplaatste kooi

Veel zeeschildpadden brengen hun hele volwassen leven door in een omgeving zonder natuurlijke vijanden. Dat komt door overbevissing op hun belangrijkste vijand, de tijgerhaai. Hierdoor is nauwelijks bekend wat de impact van haaien..


Lees verder 23 december 2022   1 jaar oud
Europese otter

Hij was er bijna niet meer geweest, maar deze otter die in galop een weg nabij Belt-Schutsloot overstak, heeft het net overleefd. Tot op de dag van vandaag worden aanzienlijke aantallen otters in Nederland doodgereden...


Lees verder 22 december 2022   1 jaar oud
Ixodes ricinus

Het tekenencefalitisvirus (TBEV) is een door teken overdraagbaar virus dat in grote delen van Europa en Azië voorkomt. Infectie kan leiden tot hersen(vlies)ontsteking en langdurige (neurologische) klachten. In 2015 is het virus..


Lees verder 21 december 2022   1 jaar oud
Berghelling in Noord Tatra (Polen)

De Europese bossen worden steeds meer aangetast door natuurlijke verstoringen, zo blijkt uit een nieuwe observatiestudie. Een internationaal team van bosbouwwetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), het European..


Lees verder 12 december 2022   1 jaar oud
Primaat met jong. Een beeld uit de cameravallen van het Tropical Ecology Assessment and Monitoring (TEAM) Netwerk

De meesten van ons zijn overdag actief en slapen 's nachts. We geven de voorkeur aan daglicht, terwijl de duisternis beperkingen oplegt. Ook dieren moeten hun tijdsbesteding afstemmen op hun behoeften en beperkingen: voedsel..


Lees verder 30 november 2022   1 jaar oud

Archief