Natuurberichten
Pagina 59 van 1628 - 16275 Resultaten
Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Deze keer: het korhoen. In een poging deze wilde kip te redden, importeren we kuikens uit Zweden. Maar zolang er niets..
Wat gebeurt er in Nederland om natuur te verbeteren of aan te leggen, en hoe helpt dat om maatschappelijke problemen op te lossen? Samen met lezers van Nature Today brachten experts van Wageningen University & Research meer dan 55..
Een vis met een dopneusje en oranjetipjes al klaar voor de winter...
Scholeksters zullen op drie Waddeneilanden met 56 tot 79 procent afnemen de komende honderd jaar. Dit blijkt uit resultaten van de James Cook University in Australië die voortvloeien uit eerder onderzoek van het Nederlands..
Bij werkzaamheden in het bos gebruiken we het liefst vaste dunningspaden om de bodem zo veel mogelijk te ontzien. Als er altijd via een vaste route wordt gereden, blijft schade aan de bosbodem beperkt. Landgoed de Biesterije..
Nederland is als EU-lidstaat op grond van de Vogelrichtlijn verplicht om weidevogels en hun leefgebieden te beschermen, maar komt zijn internationale verplichtingen niet na. Dat concludeert de Europese Commissie, die op basis..
Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via Tuintelling.nl. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd..
Glazenmakers zijn prachtige, grote libellen, die als een helikopter door de lucht bewegen. Ze kunnen voor- en achteruit en omhoog en omlaag, het zijn ware luchtacrobaten. Vooral in de nazomer zijn er veel glazenmakers actief en..