Natuurberichten

Pagina 557 van 1642 - 16415 Resultaten

Luscinia svecica. Blauwborst

Blauwborst keert terug, boswilg bloeit...


Lees verder 2 maart 2021   3 jaar oud

Na zijn ontdekking in 2012 is de vermiljoenkever jaarlijks op nieuwe plekken gevonden. Met name in Limburg en Oost- en Midden-Brabant is de kever wijd verspreid. Verwacht mag worden dat ten noorden en westen van de huidige..


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
Bever

Nog even en ook in Eindhoven regelen de bevers het waterpeil in de rivieren de Dommel en de Tongelreep. Bevers bouwen dammen die werken als stuwen waarmee ze de hoogte van de waterstand regelen. Midden in de stad zijn de dieren..


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
aanplant bos op grasland bremvlinder

De bremvlinder komt nog maar weinig voor in Europa. De vlinder is afhankelijk van extensief gebruikt grasland en dat verdwijnt door intensivering, maar ook doordat de plekken verlaten worden en verbossen. Nieuwe bedreiging vormt..


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
Emberiza citrinella. Geelgors

Vandaag is geel.....


Lees verder 1 maart 2021   3 jaar oud
Bijplaatsing van otters in rivierengebied EENMALIG GEBRUIK

Wisent, wolf en wilde kat. Het zijn maar enkele diersoorten die de afgelopen jaren op de terugweg zijn in Nederland, nadat ze eerder uit ons land verdwenen. Sommige dieren kunnen prima op eigen kracht terugkeren, andere soorten..


Lees verder 28 februari 2021   3 jaar oud
door Werkgroep Zeearend Nederland gezenderde zeearend van de Hellegatsplaten uit 2019 in de Oostvaardersplassen

Een jonge Zeearend die in 2019 in de Dordtse Biesbosch gezenderd werd, heeft op 24 februari een aanvaring met de rotoren van een windturbine in Duitsland gehad en is omgekomen. Met zowel een toename in het aantal windturbines als..


Lees verder 28 februari 2021   3 jaar oud
Bufo bufo. Gewone pad

Paddentrek komt vroeg op gang, dagpauwoog vliegt...


Lees verder 28 februari 2021   3 jaar oud
Van links naar rechts: De Aziatische epifytische orchideesoorten Pholidota fimbriata, Coelogyne fimbriata, Coelogyne fuscescens en Coelogyne cristata, die worden gebruikt vanwege hun geneeskrachtige werking

Toenemende antibioticaresistentie is een wereldwijd probleem. Geneeskrachtige plantenextracten vormen een veelbelovend alternatief bij de behandeling van microbiële infecties. Orchideeën staan bekend om hun mooie bloemen, maar ze..


Lees verder 27 februari 2021   3 jaar oud
Zoetwatervissen - Tennessee Dace, Hiwassee River

Een derde van de zoetwatervissen wordt met uitsterven bedreigd, blijkt uit het 'vergeten vissen'-rapport dat is gepubliceerd door verschillende natuurorganisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds. De variatie aan soorten in zoet..


Lees verder 27 februari 2021   3 jaar oud

Archief