Natuurberichten
Uitgever: De Natuurkalender
De Natuurkalender is een samenwerkingsverband dat zich richt op het monitoren, analyseren, voorspellen en communiceren van het moment waarop jaarlijks terugkerende verschijnselen zich voordoen in de natuur. Daarnaast richt het programma zich op het ontwikkelen van methoden en technieken waarmee de samenleving zich kan aanpassen aan of in kan spelen op veranderingen in de natuur.Pagina 52 van 72 - 717 Resultaten
De winterakoniet is een van de eerste planten die aan het eind van de winter of het begin van de lente tevoorschijn komt. Momenteel komen de gele knopjes boven de grond. Op sommige plekken zijn ook al volledig bloeiende exemplaren..
Dit jaar stond de vink op 4de plaats in de nationale tuinvogeltelling. Momenteel zijn zowel onze eigen vinken als overwinteraars uit het noorden waar te nemen. Deze talrijke broedvogel is nu niet alleen regelmatig te zien, maar..
Wanneer het koud en guur is en er buiten niets levends te bekennen lijkt, zijn er altijd nog ganzen. Juist nu is het de beste tijd om ganzen te kijken, want een groot deel zal de komende maanden weer wegtrekken. De afwisseling van..
Op Natuurbericht.nl verschijnen regelmatig berichten over planten en dieren die in aantal achter- of juist vooruit gaan. Voor veel mensen is het onduidelijk wat het totaalplaatje voor de Nederlandse soorten is. Van de ruim 35.000..
Nu de meeste sneeuw gesmolten is, de temperatuur overdag weer even boven nul uitkomt en de zon zich af en toe eens laat zien, komen er gelijk sneeuwklokjes boven de grond. Afhankelijk van wat het weer voor ons in petto heeft..
De dagen lengen weer, de temperatuur gaat (eindelijk) weer omhoog en we hebben in ieder geval één koude periode achter ons liggen. Maar wat maakt nu dat de natuur weer wakker wordt na de winter? Verschillende soorten gebruiken..
Als het de tweede helft van januari net zo koud blijft als in de eerste helft, komt deze maand op de achtste plaats van koudste januari maanden sinds 1901. We vergelijken de natuur van nu met januari 2007, de warmste sinds begin..
Het nieuwe jaar is net begonnen en de buitenwereld is nog steeds bedekt met sneeuw en ijs. Toch zijn er een aantal vogels die zich daar niets van aantrekken. Zij wachten niet tot de lente om van zich te laten horen of te laten..
Het gaat goed met de Delftse muurplanten. Zo blijkt uit een rapport van de KNNV afdeling Delfland. Algemene en zeldzame soorten komen op steeds meer plaatsen voor. Planten als Steenbreekvaren en Tongvaren zijn nu bijvoorbeeld een..
Er is altijd één vogel die het nieuwe jaar met veel bombarie weet te beginnen: de grote bonte specht. Deze drummer van het woud is weer veelvuldig te horen in januari. Dit is dan ook niet onopgemerkt gebleven voor veel..