Natuurberichten
Uitgever: Wageningen University
Pagina 46 van 46 - 458 Resultaten

In de zomermaanden groeit de natuur volop. Beheerders van natuurterreinen zijn druk in de weer om de natuur op een goede manier te beheren. Zo moet bijvoorbeeld oevervegetatie van vennen en plassen worden gemaaid en verwijderd...

Op veel plaatsen vertonen de bladeren van paardenkastanjes weer massaal bruine vlekken. Het gaat om aantastingen door de paardenkastanjemineermot. ..

Juni is altijd weer de periode dat de kuikens van steenuilen sterk groeien. Het zijn drukke tijden voor de ouders die het voedsel voor de hongerige jongen aan moeten slepen. In deze tijd jagen ze daarom ook overdag. ..
Nog steeds komen van allerlei kanten berichten dat eiken worden kaalgevreten door spanrupsen van de Kleine wintervlinder, de Grote wintervlinder en de Kleine Voorjaarsspanner. Onderzoekers ontvingen onder meer meldingen over..

Dood hout van dikke oude bomen zie je in Nederland niet veel en de zwammen die daaraan gebonden zijn, zijn dan ook zeldzaam. Nog zeldzamer zijn de insecten die leven in deze zwammen...

Van mei tot en met juli zoeken de wijngaardslakken elkaar op om te paren. Rond deze tijd is het heel goed mogelijk dat je ergens een parend stelletje aantreft. ..

Als ambassadeur van het Nederlandse polderlandschap wordt de grutto scherp in de gaten gehouden. Dat heeft echter niet kunnen verhinderen dat het aantal grutto’s in de afgelopen decennia enorm is afgenomen. De eerste nesten van..

Het gaat goed met de otter. In de natuurgebieden de Weerribben en de Wieden is het aantal otters afgelopen jaren gegroeid tot ongeveer 35 dieren...