Natuurberichten
Pagina 427 van 1640 - 16398 Resultaten
De zeeprik is een parasitaire soort die in Nederland niet vaak wordt aangetroffen. Meestal gaat het dan om volwassen dieren tijdens de paaitrek in de grote rivieren. Voortplanting van de zeeprik is alleen bekend van de Roer in..
Met de aanleg van vijf hectare nieuwe natuur in Barneveld is de eerste Gelderse compensatiepool een feit! Zo zorgt provincie Gelderland dat ook kleine compensatieopgaven zinvol bijdragen aan de biodiversiteit in Gelderland...
Nadat vorig jaar een jonge in Nederland gezenderde Zeearend stierf door een aanvaring met de rotoren van een Duitse windturbine was het deze week opnieuw raak. Op 31 januari verongelukte een in 2020 als nestjong gezenderde..
De Blauwe korstzwam stond in 1989 nog aangegeven in de categorie 'Bedreigd' op de Rode Lijst. Tegenwoordig is hij minder zeldzaam en staat hij in de categorie 'Kwetsbaar'. Vooral de laatste vier jaar is de Blauwe korstzwam..
Libellenlarven leven onder water en jagen daar op kleine diertjes. Ze vinden hun prooien op zicht of ze voelen beweging met hun antennes. Sommige soorten klimmen door planten, andere zitten stil op een stengel of zitten ingegraven..
Sinds de start van de coronapandemie hebben we de natuur in onze eigen achtertuinen goed leren kennen. Door diverse evenementen zoals de tuintellingen is de interesse in natuur toegenomen. Ook de drukte in de natuurgebieden nam..
Damherten in Amsterdam en waterral onderweg naar Nederland...
Begin dit jaar is de Saba Conservation Foundation (SCF) de nieuwe huurder geworden van een oude elektriciteitscentrale in de haven van Fort Bay op Saba. SCF wil het gaan ombouwen tot een marien onderzoeksstation. De faciliteit..
Kunstmatige riffen bieden een leefplek aan allerlei zeeleven, waaronder oesters. Windmolenparken zouden daarvoor geschikte locaties kunnen zijn. Welke soorten voelen zich daar thuis, hoe kun je die het beste helpen? En worden..