Natuurberichten

Pagina 365 van 1638 - 16373 Resultaten

Duizendblad

Duizendblad is gewoon en tegelijk bijzonder. De stoepplant van deze week bloeit vrijwel jaarrond. In de zomer doorstaat duizendblad droge perioden probleemloos. Zoek een schaduwplekje, ga erbij zitten en onderzoek de plant eens..


Lees verder 3 juli 2022   2 jaar oud
Gewone rolklaver Saxifraga

Rolklaver bloeit en larven knoflookpad erg groot...


Lees verder 3 juli 2022   2 jaar oud
Jonge Visarenden tijdens het ringen.

Voor de tweede keer zijn er visarenden geringd in de Biesbosch. Op 30 juni voorzagen onderzoekers drie gezonde jongen van een kleurring. Ze zaten op een nest op 65 meter hoogte in een hoogspanningsmast. Door deze zeldzame vogels..


Lees verder 2 juli 2022   2 jaar oud
Groene stad

In Kennis Natuurlijk! beantwoorden jonge onderzoekers kennisvragen van opdrachtgevers uit de maatschappij. Het gaat om vragen over gezond, natuurinclusief of klimaatbestendig leven, wonen en werken. Van waterschappen, provincies,..


Lees verder 2 juli 2022   2 jaar oud
Wilde cichorei Saxifraga

Wilde cichorei bloeit en spotvogels vliegen uit...


Lees verder 2 juli 2022   2 jaar oud
Voormalig stroper Smoke Phiri staat in zijn maïsveld in Mwase Mphangwe, Zambia.

Chronische voedseltekorten, mede als gevolg van klimaatverandering en minder markten voor boeren om hun gewassen te verkopen, hebben velen gedwongen om wilde dieren zoals buffels, hyena's en olifanten te gaan stropen.  Smoke Phiri..


Lees verder 1 juli 2022   2 jaar oud
Damherten op de Haringvreter

Hoe kan je ervoor zorgen dat het aantal damherten niet toeneemt in een natuurgebied? Staatsbosbeheer houdt de populatie in stand door afschot. Maar wat zijn de alternatieven? Is niks doen een optie, of vangen en verplaatsen? En..


Lees verder 1 juli 2022   2 jaar oud
slakkensmidse zanglijster IVN

Zoek naar slakkensmidses en worteluilen...


Lees verder 1 juli 2022   2 jaar oud
Uitgekweekt mannetje van Anastatus bifasciatus. De verlengde laatste drie segmenten van de antennen zijn specifiek voor de mannetjes

Het sluipwespje dat in 2021 is gevonden in de eitjes van de eikenprocessierups, is de bronswesp Anastatus bifasciatus. Deze natuurlijke vijand van de eikenprocessierups is voor het eerst in Nederland gevonden. De wespjes zijn..


Lees verder 30 juni 2022   2 jaar oud
grote vos rupsen - primair

De afgelopen jaren wordt de grote vos steeds meer gezien en lijkt deze vlinder weer echt terug te zijn. Toch waren er maar weinig bewijzen van daadwerkelijke voortplanting in ons land. Daar is dit jaar duidelijk verandering in..


Lees verder 30 juni 2022   2 jaar oud

Archief