Natuurberichten

Pagina 35 van 1672 - 16716 Resultaten

Hazen - primair

Hazen krijgen lente in de bol en toverhazelaar staat in bloei...


Lees verder 27 januari 2025   2 mnd oud
Door een teveel aan stikstof en verdroging domineert pijpenstrootje in dit deel van het Bargerveen.

Stikstofgevoelige natuur heeft het zwaar en staat op omvallen. Het goede nieuws is dat de stikstofneerslag iets lijkt te dalen en dat maatregelen om de natuur te herstellen aanslaan, in ieder geval tijdelijk. “Maar we zijn er nog..


Lees verder 26 januari 2025   2 mnd oud
De wol van de wisenten houdt hen warm in de winter. En in het voorjaar zijn de vogels aan de beurt. Zij gebruiken de wol graag in hun nesten.

Toen in de late middeleeuwen het oerrund uit Europa verdween, verloor ons continent een van z’n meest waardevolle natuurlijke processen op land. De laatste tarpan, het Europese wilde paard, sneuvelde in 1879. Het is overal ter..


Lees verder 26 januari 2025   2 mnd oud
Mangrovebos op Bonaire

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam bekommert zich om de wandelende bossen van Bonaire, de mangroves. In de Leidse Hortus maakte stagiaire Hinke Lise een film om het belang van mangrovebossen uit te leggen. Maak kennis met een..


Lees verder 26 januari 2025   2 mnd oud
Boomkruiper

Weet jij het verschil tussen de boomklever en de boomkruiper? Tel ze dit weekend tijdens de Nationale Tuinvogeltelling! ..


Lees verder 26 januari 2025   2 mnd oud
Kinderen van scoutingvereniging Sint Stephanus Martina uit Borne en Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland ontvingen de 1,1 miljoenste boom uit de handen van gedeputeerde Martijn Dadema

Er zijn in Overijssel 1,1 miljoen nieuwe bomen bijgeplant. Samen met Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en nog vele andere Overijsselse organisaties heeft Natuur voor Elkaar de doelstelling gehaald: “Voor iedereen..


Lees verder 25 januari 2025   2 mnd oud
Een Moroko (Brycon falcatus) eet een bacupari-vrucht (Garcinia sp.) in de zuidelijke Tapajós-vallei.

In de Amazone leven 29 soorten vruchtenetende vissen. In stukken bos die diverser zijn, zitten meer soorten vissen — en andersom...


Lees verder 25 januari 2025   2 mnd oud
Vulpes vulpes. Vos

Wie poept er midden op het pad? Halsbandparkieten zoeken de warmte op...


Lees verder 25 januari 2025   2 mnd oud

Met 2 graden Celsius overdag, mist en regelmatige buien, konden er – ondanks het monotone weertype – soms mooie paddenstoelen worden genoteerd. Zo ook twee soorten trilzwammetjes waar in het verleden geregeld enige Babylonische..


Lees verder 24 januari 2025   2 mnd oud
Insecten

Om insecten en hun belang op een positieve manier onder de aandacht te brengen, wordt in 2025 voor de vierde keer de verkiezing Insect van het Jaar georganiseerd. In maart mag heel Nederland stemmen op een shortlist van vijf..


Lees verder 24 januari 2025   2 mnd oud

Archief