Natuurberichten
Pagina 315 van 1636 - 16358 Resultaten
Honderd jaar geleden was bezemkruiskruid nog onbekend in Nederland. Woltransport heeft ervoor gezorgd dat deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse plant in Europa terechtkwam. Nu komt hij hier op steeds meer plekken voor, ook in de..
Een kleine verlaging van de vaarsnelheid in de commerciële scheepsvaart in Europese wateren zorgt voor minder onderwaterlawaai, aanvaringen met walvissen en uitstoot van broeikasgassen. Dat is de conclusie van een onafhankelijke,..
De Nederlandse waterschappen beheren samen meer dan 35.000 vierkante kilometer aan rivieren, sloten, en terreinen zoals dijken. Dit Blauwgroene Netwerk biedt veel mogelijkheden voor het behoud en herstel van biodiversiteit. Om..
Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF, schrijft in deze blog over een intensieve week. Bescherming van Aziatische rivierdolfijnen is een grote uitdaging. Natuurbeschermers kunnen het niet alleen, maar wil de overheid..
Het seizoen om nieuwe bomen te planten, start weer bijna. In de Nationale Bossenstrategie is in 2020 bepaald dat Nederland in 2030 37.000 hectare extra bos heeft. Staatsbosbeheer neemt hiervan 5.000 hectare voor zijn rekening. We..
Het mediterraan draaigatje is een invasieve mier, die met planten uit mediterrane gebieden terecht kan komen in tuinen. Ze kan in enorme dichtheden voorkomen, met overlast in woonwijken tot gevolg. Door alle kennis die de..
Volg de vogeltrek in de app én in het echt en zoek de klapekster...
De stikstofproblemen ten spijt, zijn er gelukkig toch een paar, vaak kleine gebiedjes, waar de meer stikstofgevoelige soorten nog steeds kunnen worden gevonden. Zo’n gebiedje is de Baaknol, een duingebied in het noordwesten van de..