Natuurberichten

Pagina 30 van 1626 - 16258 Resultaten

Kamsalamander

In de Loonse en Drunense Duinen speelt zich een succesverhaal af. Daar blijkt een van de zeldzaamste amfibieën van ons land, de kamsalamander, aan een opmars bezig te zijn. En dat terwijl deze soort sinds de jaren negentig op veel..


Lees verder 9 oktober 2024   2 mnd oud
Roodbruine slanke amaniet

Roodbruine slanke amaniet nu te vinden en zwarte spechten hakken erop los...


Lees verder 9 oktober 2024   2 mnd oud
Net uit het ei gekropen Antilliaanse leguaan. (eenmalig exclusief wmr)

Een recente pilotstudie toont aan dat de nesten van de Antilliaanse leguaan op Sint Eustatius door andere plant- en diersoorten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor verkoeling, jacht en voortplanting. Dit benadrukt het belang van..


Lees verder 8 oktober 2024   2 mnd oud

Dit jaar zal Vogelbescherming Nederland voor de derde keer de Gouden Leeuwerik uitreiken. Ze is hiervoor op zoek naar mensen die zich vol passie inzetten om vogels te behouden op het akkerland. Nominaties voor deze prijs kunnen..


Lees verder 8 oktober 2024   2 mnd oud
Vink

Vinken beginnen aan hun trektocht, maar rietvinken blijven waar ze zijn...


Lees verder 8 oktober 2024   2 mnd oud
Madeliefje

Vroege Vogels brengt al 46 jaar thema’s als klimaatverandering, milieuvervuiling en het belang van biodiversiteit onder de aandacht van een breed publiek. Het brengt natuur dichtbij en draagt zo bij aan het voortbestaan van natuur..


Lees verder 7 oktober 2024   2 mnd oud
citroenvlinder winter - primair

De herfst is begonnen en de meeste vlinders maken zich klaar voor de winter. De meesten doen dat als rups, pop of ei, maar er zijn er ook die als vlinder overwinteren. De kleine vos en de dagpauwoog gebruiken holle bomen, maar ook..


Lees verder 7 oktober 2024   2 mnd oud
Bruinvis - primair

De soort van deze week staat ook wel bekend als de ‘Zeeuwse walvis’ of het ‘zeevarken’. De meeste mensen zullen hem echter kennen als de bruinvis. Toch kan ook die naam leiden tot verwarring, want de bruinvis is geen vis en zijn..


Lees verder 7 oktober 2024   2 mnd oud
Graspieper

Grote aantallen graspiepers in ons land en is pijpenstrootje nu goed of slecht voor de natuur? ..


Lees verder 7 oktober 2024   2 mnd oud
Illustrator Jeroen Helmer

Jeroen Helmer is al illustrator bij ARK sinds de oprichting vijfendertig jaar geleden. Zijn verhaaltekeningen worden over de hele wereld gebruikt door wetenschappers en mensen die rewilding in de praktijk brengen. Zijn tekeningen..


Lees verder 6 oktober 2024   2 mnd oud

Archief