Natuurberichten
Uitgever: WWF Nederland
Het Wereld Natuur Fonds werkt aan bescherming en herstel van onmisbare natuur. Ver weg en dichtbij huis. Van de regenwouden in Brazilië tot de Noordzee in Nederland en van de panda tot de grutto. We pakken bedreigingen aan zoals overbevissing, ontbossing en de handel in bedreigde dieren en zoeken naar oplossingen. Wereldwijd verbinden we mensen, bedrijven en overheden die samen iets voor de natuur willen doen. Want als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons. Be one with nature.Pagina 29 van 35 - 346 Resultaten

Het jaar 2020 is nog niet eens halverwege, en nu al is er een record gebroken. In de Braziliaanse Amazone werd dit jaar een natuurgebied van 120.000 hectare ontbost: een gebied groter dan de Veluwe! Dit is een toename van ruim 55..

Vandaag is het De Internationale Dag van de Schildpad! En wat is nu een betere manier om deze speciale dag te vieren dan door bij te dragen aan de bescherming van deze prachtige, maar kwetsbare dieren? ..
Het legseizoen voor schildpadden is op veel plekken wereldwijd weer begonnen. Zo ook in Caribisch Nederland, op Sint Eustatius. De rustige en lege stranden door de coronacrisis zijn ideaal voor leggende en opgroeiende..

Vorig jaar zijn WWF, RVO, Wageningen University & Research en BoerenNatuur samen gestart met de ontwikkeling van de Kruidenrijk grasland-app, waarmee verschillende typen grasland in beeld worden gebracht. Dit voorjaar gaan we..

Sinds de Corona-lockdown is het ook op de Noordzee, één van de drukste zeeën ter wereld, aanzienlijk rustiger. Er is minder scheepvaart, visserij, toerisme en industrie, waar vooral het onderwaterleven van profiteert. Een..

WWF is blij met de nieuwe ambitie voor de natuur van Caribisch Nederland, die het kabinet afgelopen week presenteerde. Met een extra impuls van ruim 7 miljoen euro wil het kabinet de bijzondere onderwaternatuur van Bonaire, Sint..

Het op grote schaal verdwijnen van bossen en bijbehorende ecosystemen brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Veel ziekteverwekkers, zoals het coronavirus, komen van wilde dieren. Als zij door het verdwijnen van hun..

Goed nieuws voor onze waggelende vrienden en dat op deze speciale dag: Wereld Pinguïn Dag! Dankzij de resultaten van een nieuw onderzoek waarin essentiële informatie naar voren is gekomen, wordt het beschermen van deze mooie..

De oorsprong van het coronavirus ligt vermoedelijk in een zogenaamde 'natte markt' in Wuhan, China. Hierdoor werd al snel de link gelegd tussen het virus en de handel in en consumptie van wilde dieren. Nu de effecten van dit..

Het WWF heeft onderzoek gedaan naar de oorzaken van de COVID-19-pandemie. De onderzoekers hebben gekeken naar de link tussen vernietiging van ecosystemen en uitputting van natuurlijke hulpbronnen en het ontstaan van pandemieën...