Natuurberichten
Pagina 283 van 1636 - 16351 Resultaten
Bevroren boerenkrokussen en zoek naar eitjes van de sleedoornpage...
Ooit werd gedacht dat roodsnavelkeerkringvogels zeldzame bezoekers waren in de zuidelijke Caraïben, maar de laatste jaren is het aantal waarnemingen toegenomen. ..
De kwabaal. Klinkt als een boektitel van Roald Dahl of Annie MG Schmidt, maar het is de naam van een vis uit de kabeljauwfamilie, die in zoet water leeft en niet in zee. Vroeger was hij hier doodgewoon, en werd de kwabaal zelfs..
We blijven maar te maken hebben met extremen. De zomers van 2018, 2019 en 2020 waren erg droog, daarna volgde een uitermate natte zomer in 2021 en 2022 was weer extreem droog. In het beheergebied van Waterschap Rijn en IJssel werd..
Aziatische veldkers in bloei en eieren stekelrog spoelen aan...
Vraag een willekeurige voorbijganger naar hét natuurgebied van Nederland en de kans is groot dat het antwoord ‘De Veluwe’ luidt. De Veluwe is met haar ruim 90.000 hectare weliswaar een van onze grootste natuurgebieden, maar de..
Hondeneigenaren beschermen hun dieren tegen vlooien en teken met vlooienbanden, druppels of tabletten. Deze diergeneesmiddelen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, zoals imidacloprid en fipronil...
Winterslaapwoensdag: levendbarende hagedis is langslaper en kleine watersalamander in vogelnest...
Nieuw Nederlands onderzoek laat zien dat zowel bonobo’s als mensen meer geïnteresseerd zijn in foto’s van soortgenoten die emotie vertonen dan in neutrale foto’s. Maar terwijl bij mensen onze aandacht getrokken wordt door foto’s..
Uit de nieuwste Stadsvogelbalans, blijkt dat meer stadsvogels achteruitgaan dan vooruit. Vooral soorten die in parken, tuinen, struiken en struwelen leven hebben het zwaar...