Natuurberichten

Pagina 275 van 1635 - 16350 Resultaten

Konijn

Jonge konijntjes in warme wentel en weinig pestvogels deze winter...


Lees verder 10 februari 2023   1 jaar oud
winlocatie Cascade

Cascade, de branchevereniging voor delfstofwinnende bedrijven, heeft samen met De Vlinderstichting een routekaart ontwikkeld om op winlocaties meer leefgebied te creëren voor bestuivers zoals vlinders, bijen en zweefvliegen. Deze..


Lees verder 9 februari 2023   1 jaar oud
Harige manteltruffel

Tijdens een paddenstoeleninventarisatie in natuurgebied het Roderveld te Rossum (OV) werden de volgende nieuwe paddenstoelsoorten voor Nederland gevonden: Pezoloma cilliiferum en Pachyphlodes melanoxanthus. Daarnaast werden er in..


Lees verder 9 februari 2023   1 jaar oud
Kluwenhoornbloem  Waarneming.nl CCBYNCND

Bloeiende paarse dovenetel te zien en zoek naar kluwenhoornbloem...


Lees verder 9 februari 2023   1 jaar oud
Aangetaste fijnsparren

De komende jaren gaat Staatsbosbeheer zo’n 2.500 hectare sparrenbos omvormen tot bos dat de klimaatverandering beter aan kan. In deze bossen worden veel sparren gekapt. Waarom is dat nodig? Bosadviseur bij Staatsbosbeheer Martijn..


Lees verder 8 februari 2023   1 jaar oud
Acrocephalus arundinaceus. Grote karekiet

De populatie van de zeldzame grote karekiet in Nederland deed het in 2022 iets minder na enkele jaren gestage groei. Toch is er sinds 2016 gemiddeld wel een licht stijgende populatietrend van 5 procent te zien. Dit blijkt uit het..


Lees verder 8 februari 2023   1 jaar oud

De Veluwe is een belangrijk gebied voor Nederlandse reptielen. Zes van de zeven soorten reptielen leven hier, waaronder drie slangensoorten. Hotspots van deze soorten zijn vooral te vinden op heideterreinen en rondom vennen. De..


Lees verder 8 februari 2023   1 jaar oud
Mol

Winterslaapwoensdag: mol graaft door en meikever slaapt in poppenwieg...


Lees verder 8 februari 2023   1 jaar oud
Dominantie van grijs kronkelsteeltje na verwijderen van dennenopslag in het Nationaal Park Maasduinen

Grijs kronkelsteeltje is een invasieve exoot die in heide, stuifzanden en kustduinen voor flinke problemen kan zorgen. Mede door hoge stikstofdepositie walst de mossoort over de bodem heen, waardoor veel biodiversiteit verloren..


Lees verder 7 februari 2023   1 jaar oud
Orchidee

Leer wilde planten herkennen en determineren met de Basiscursus Flora van FLORON. Docent en topflorist Stef van Walsum leert je de beginselen van de floristiek en in korte tijd ben jij in staat om zelfstandig, of samen met andere..


Lees verder 7 februari 2023   1 jaar oud

Archief