Natuurberichten
Pagina 233 van 1635 - 16344 Resultaten
In de duinen is de depositie van stikstof sinds het begin van de jaren negentig flink afgenomen. Dat heeft geleid tot minder hoge en minder dichte grasmatten in het duinlandschap. Goed nieuws, want de bodem krijgt nu meer zonlicht..
Vandaag is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op deze dag lichten we daarom graag een zoogdier uit dat een positieve invloed op de biodiversiteit heeft. Door zijn gedrag, zoals het bouwen van dammen en omknagen van..
Het vliegend hert komt momenteel voor in vier verschillende leefgebieden in Nederland. Vroeger was dat wel anders en kwam ze wijder verspreid voor. Maar er gloort hoop. Niet alleen lijkt het vliegend hert zich de laatste tijd uit..
Knakaal? Is dat een vissoort? Het is vooral de geuzennaam voor mechanisch beschadigde alen (en andere vissen) die langs de loop van de Waal in Nederland tot over de Duitse grens in de Rijn aanspoelen. De doodsoorzaak van deze..
Een van kleur veranderende vis, een dikkeduimvleermuis, een giftige slang genoemd naar een Chinese mythologische godin, een orchidee die eruitziet als een muppet en een boomkikker met huid die lijkt op dik mos, dit zijn vijf van..
ARK Rewilding Nederland werkt samen met haar partners aan het herstel van de Nederlandse zeebodem. Na het plaatsen van kunstmatige riffen en het uitzetten van oesterlarven wordt alles nauwkeurig gemonitord. De beelden geven hoop..
Bonaire en Curaçao hebben de afgelopen weken een groot aantal spitsneus kogelvissen zien aanspoelen. Deze sterfte lijkt op een gebeurtenis in 2017 met dezelfde soort in de buurt van Costa Rica. Deze sterfte is niet alleen een zorg..
De Hortus botanicus Leiden besteedt veel aandacht aan planten die tussen de straatstenen en stoeptegels kunnen groeien. Verrassend genoeg is ook óp de stenen zelf genoeg leven mogelijk. Zo vormen vele bizarre korstmossen met even..