Natuurberichten
Pagina 210 van 1634 - 16339 Resultaten
De maatregelen om de kwetsbare hoogveennatuur in de Peel te beschermen, werpen hun vruchten af. Kraanvogels hebben voor het tweede jaar op rij met succes gebroed in dit natuurgebied op de grens van Noord-Brabant en Limburg...
Nederland is een bijzonder paddenstoeltje rijker. De soort die de naam Mycena amoena kreeg, werd enkele weken geleden gepubliceerd in Sydowia 75, in Fungal Systematics and Evolution: FUSE 9. Op basis van de verspreidingsgegevens..
Acht nieuwe groene icoonprojecten maken Gelderland groener en beter bestand tegen extreem weer. Op 23 juni 2023 werden de winnaars bekendgemaakt. De eerste plaats ging naar het project de 'Vergroeningsgolf in Tiel'. Wethouder..
Kanaaljuffer vliegt nu en jonge zilvermeeuwen nog lang niet zilver...
De laatste jaren duiken in krantencolumns, rapporten en boeken steeds vaker foutieve en misleidende conclusies op over de staat van de natuur. Wetenschappelijke kennis is natuurlijk nooit volledig of ‘af’, maar er is veel dat we..
In beekdalen lagen vroeger uitgestrekte venen die als een natuurlijke spons waterpeilen in het landschap reguleerden. Dit veen is nu nog sporadisch aanwezig. Met het toenemen van extreem weer - grote droogte en wateroverlast bij..
Vorige week maakte het Waddenfonds bekend drie miljoen euro te investeren in de tweede fase van het programma Wij&Wadvogels. In de eerste fase zijn de omstandigheden voor broedende, rustende en foeragerende vogels in het..
Hazelworm met dikke buik en groot blaasjeskruid vangt watervlooien...
Voor midden Nederland was de zomervakantie al begonnen en nu volgen de andere regio’s. Veel mensen vertrekken tijdens de vakantie naar Zuid-Europa, op zoek naar zon en warmte. Als je niet in een geheel versteend appartementenpark..
Zweefvliegen komen overal voor, tot in iedere tuin. Niet zo gek, want de familie is met 340 inheemse soorten de meest soortenrijke vliegenfamilie in ons land. De volwassen vliegen spelen een rol in bloembezoek en bestuiving. De..