Natuurberichten
Uitgever: Stichting RAVON
Stichting RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.Pagina 20 van 76 - 754 Resultaten
Veertien Nederlandse natuurbeschermingsorganisaties reageren in een open brief op de stikstofcrisis. Er is een probleem, maar nu is ook het moment om samen te werken aan een oplossing...
Van alle Nederlandse reptielen zijn in september tot ver in oktober jonge dieren te vinden. September en de eerste helft van oktober zijn de optimale periode voor het waarnemen van pasgeboren jonge slangen en hagedissen uit het..
De Hollandse rivierdelta is van oudsher een kraamkamer voor opgroeiende jonge vissen. RAVON is in 2018 van gestart met een ’Zegen in de Delta’, een grootscheeps onderzoek naar jonge vis. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de..
Vorig jaar werd langs de gehele Nederlandse kust een sterke verhoging waargenomen in de aantallen glasalen (jonge paling). Dit voorjaar waren de aantallen wisselend tussen de verschillende regio’s en kwamen een stuk lager uit dan..
Het pleidooi van RAVON en andere Europese organisaties om te stoppen met het verhandelen van de zonnebaars heeft zijn vruchten afgeworpen. Vanaf 15 augustus 2019 mag de soort niet meer verhandeld en gehouden worden in de Europese..
Aanhoudende droogte en hoge temperaturen: het lijkt inmiddels normaal. Terwijl weerrecords sneuvelen, gaan soorten die afhankelijk zijn van koel stromend water ten onder. In 2018 bleek hoe kwetsbaar het watersysteem is. De huidige..
Tijdens het internationale congres van de Sustainable Eel Group in Londen eind juni ontving RAVON uit handen van de Engelse minister voor Visserij een prijs voor de door vrijwilligers uitgevoerde glasaalmonitoringsprojecten...
Droogte en warmte hebben in 2018 behoorlijk wat effect gehad op de Nederlandse natuur. Het gaat veelal om negatieve effecten en met grote zorgen kijken we naar de toekomst. Soms zijn er ook positieve effecten gemeld, al is het de..
Tijdens de voorjaarstrek van amfibieën zijn elk jaar meldingen van gruwelijke taferelen langs de waterkant. Verminkte gewone padden en bruine kikkers liggen verspreid of op hoopjes bij het water. Het zijn ware massaslachtingen..
De ringslang komt ten oosten en zuiden van Leeuwarden in lage dichtheden voor. Toch worden er elk jaar, met name in het gebied tussen Leeuwarden, Gytsjerk en de Westereen, dieren gezien. Om de soort een steuntje in de rug te geven..