Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 19 van 46 - 459 Resultaten

Dwergzwijn

Het kleine dwergzwijn herbergt sleutelinformatie over de succesvolle verspreiding van het wilde zwijn vanuit Zuidoost-Azië naar de Indonesische eilanden, Europa en Noord-Afrika. Onderzoekers van Wageningen University & Research..


Lees verder 11 mei 2019   5 jaar oud
Nationaal park van de Jaú, nationaal park in de Braziliaanse staat Amazonas

Herstellende natte en droge tropische bossen volgen tegengestelde paden in soortensamenstelling naarmate deze bossen ouder worden. Dit heeft grote consequenties voor programma’s voor bosherstel. Met dit nieuwe wetenschappelijke..


Lees verder 6 mei 2019   5 jaar oud
Nimf op tekendoek, teken

Tijdens het bijzonder warme en droge weer in 2018 zagen onderzoekers van het RIVM en Wageningen University een bijzondere tweesplitsing in het aantal tekenbeetmeldingen bij Tekenradar.nl. Een hoogterecord in de eerste zes maanden..


Lees verder 15 april 2019   6 jaar oud
Bloei appel

Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei..


Lees verder 14 april 2019   6 jaar oud
Verschil in ontwikkeling van een sierkers in Bennekom tussen 5 april 2018 en 7 april 2019

Dit jaar was februari 5,4°C warmer dan vorig jaar en maart was 3,7°C warmer. Het grote temperatuurverschil heeft een overduidelijk effect op de snelheid waarmee planten zich ontwikkelen. Met de GrowApp zijn de verschillen tussen..


Lees verder 7 april 2019   6 jaar oud
Berk in bloei

Mensen met een berkenpollenallergie kunnen komende tijd veel klachten verwachten. Dit melden Weeronline, Wageningen University en het LUMC. Het berkenpollenseizoen piekt momenteel en bovendien blijft het vanaf vandaag voorlopig..


Lees verder 4 april 2019   6 jaar oud
Magnolia , bloei Belmonte 30-3-2019

En weer een zeer warme week. Steeds meer magnolia’s en sierkersen staan in volle bloei. Onder andere pinksterbloem, hondsdraf, peer, fluitenkruid en berk worden in bloei gemeld op Natuurkalender.nl. Boerenzwaluw en zwartkop komen..


Lees verder 31 maart 2019   6 jaar oud
Sleedoorn in bloei

Door de hoge temperaturen ontwikkelen planten zich gemiddeld ruim drie weken eerder dan vijftig jaar geleden en zijn ze een week eerder dan het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dat blijkt uit de waarnemingen die via..


Lees verder 24 maart 2019   6 jaar oud
Bloei berk

Door de zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende..


Lees verder 24 maart 2019   6 jaar oud
Gewone dotterbloem

Met de stijgende temperaturen schieten ook de voorjaarsbloeiers weer uit de grond. Welke planten kun je nu tegenkomen en waarom bloeien ze uitgerekend nu?..


Lees verder 12 maart 2019   6 jaar oud

Archief