Natuurberichten
Uitgever: Wageningen Environmental Research
Pagina 17 van 25 - 241 Resultaten
De achteruitgang van de Europese hamster of korenwolf is al jarenlang gaande en doet zich niet alleen in Nederland voor, maar in vrijwel alle leefgebieden in West- en inmiddels ook Midden-Europa. Vaststaat dat verandering in de..
De Duitse ijsbreker Polarstern zal zich een jaar lang laten ‘invriezen’ in het Noordpoolgebied om het Arctische systeem en klimaatverandering te onderzoeken. Vanuit WUR doen onderzoekers mee met deze unieke expeditie in twee..
De bossen in de Amazone worden ook wel de longen van de aarde genoemd. Hoewel deze beeldspraak niet helemaal opgaat (longen nemen zuurstof op en stoten CO2 uit; groeiende bossen nemen CO2 op en stoten zuurstof uit), is het gebied..
Door de droogte in 2018 heeft de groei van de grove den en douglasspar in Nederland nagenoeg stilgestaan. Wageningen University & Research voert proefprojecten uit om bossen bestendiger te maken voor een veranderend klimaat...
De bodem speelt een belangrijke rol in het bepalen van de klimaatbestendigheid van planten. Een bodem met gunstige eigenschappen verbetert het herstelvermogen van planten bij hitte en droogte, maar een ongunstige bodem draagt..
Een tweede wolf heeft zich gevestigd op de Veluwe. Dat blijkt uit het monitoringsonderzoek van Wageningen Environmental Research in opdracht van BIJ12. In de periode van 1 februari tot en met 1 mei 2019 waren er in totaal zes..
Op Hoeve Stein in het Zuid-Hollandse Oukoop wordt sinds 2011 geëxperimenteerd met natuurbeheer door een melkveebedrijf. Wageningen Environmental Research onderzocht op verzoek van de provincie hoe de omvorming van het bedrijf is..
De aanleg van zonneparken in Nederland maakt een snelle groei door. Dit gaat niet zonder enige discussie. Wat is de plek van zonneparken in het landschap en wat betekent dit voor de bodem, biodiversiteit en landbouw? Er liggen..
In harde boomzwammen, zoals de tonderzwam, leven soms bijzondere insecten die zich met het zwamweefsel voeden. In de taaie doolhofzwam werd in Nederland nooit een spoor van insectenleven gezien. Totdat in Wolfheze een doolhofzwam..
Uit een grootschalig onderzoek door Wageningen Marine Research en Wageningen Environmental Research blijkt dat het niet goed gaat met de natuur in de Caribische delen van Nederland. De verschillende ecosystemen worden bedreigd..