Natuurberichten

Pagina 1563 van 1626 - 16254 Resultaten

Winterakoniet

Een soort die elk jaar weer als een van de eerste zijn kop boven de grond steekt is winterakoniet. De felgele bloem met een kraag van stengelbladen is een fraaie verschijning. In deze tijd van het jaar volop te zien. In Nederland..


Lees verder 20 februari 2009   15 jaar oud

Groeven waar vleermuizen overwinteren verdienen goede bescherming. Deze groeven worden gebruikt voor het zwermen in de herfst waarbij veel dieren uit een wijde omgeving betrokken zijn. De genetische uitwisseling die hierbij plaats..


Lees verder 20 februari 2009   15 jaar oud
Toename Grote waternavel in de tijd

Grote waternavel komt uit Noord-Amerika en is als vijverplant geïntroduceerd in Nederland. Na eerste voorzichtige ontsnappingen in 1995 heeft deze concurrentiekrachtige plant zich in het buitenwater gevestigd. De ondoordringbare..


Lees verder 19 februari 2009   15 jaar oud
logo zoogdieratlas uitsnede

Help mee de zoogdieren van Drenthe in kaart te brengen en geef waarnemingen door op Zoogdieratlas.nl..


Lees verder 19 februari 2009   15 jaar oud
Slechtvalk PGC Photo, This work is in the public domain in the United States because it is a work of the United States Federal Government

Een halve eeuw geleden was de slechtvalk bijna uitgestorven door de giftige residu’s van landbouwchemicaliën. Sindsdien heeft de stand zich hersteld. Onderzoekers in Nederland en Canada bestuderen de invloed van de terugkeer van..


Lees verder 18 februari 2009   15 jaar oud
Edelhert in Oostvaardersplassen, GNU Free Documentation License.

Staatsbosbeheer verwacht dat door de strenge winter dit jaar 30% van de aanwezige edelherten, Heckrunderen en konikpaarden in natuurgebied Oostvaardersplassen (FL) af zullen vallen. De kuddes zijn door de zachte omstandigheden van..


Lees verder 17 februari 2009   15 jaar oud
Middelste bonte specht, GNU-licentie voor vrije documentatie

Soorten komen, soorten gaan. De middelste bonte specht is een echte 'komer'. Vanuit het oosten van Europa rukt deze fraaie spechtensoort op en komt op steeds meer plekken op in ons land. Inmiddels heeft hij ook Zuid-Holland..


Lees verder 17 februari 2009   15 jaar oud
nauwe korfslak

Dat volharding in zoeken op den duur beloond kan worden bleek tijdens een gerichte inventarisatie naar de nauwe korfslak in januari en februari op het Friese Waddeneiland Schiermonnikoog. In het zeer dynamische kweldergebied in..


Lees verder 16 februari 2009   15 jaar oud
zwartvlekwinteruilklein

Na een piek van waarnemingen in november wordt momenteel de zwartvlekwinteruil weer regelmatig gemeld. Als de temperatuur voldoende hoog is, blijven de vlinders in de winter actief, maar tijdens de flinke vorstperioden is de..


Lees verder 16 februari 2009   15 jaar oud
Scholekster. Foto: Andreas Trepte, www.photo-natur.de

De scholekster is een van de bekendste weidevogels van ons land. Toch gaat het -stiekem- al een aantal jaar niet zo goed met hem en zijn de aantallen behoorlijk gekelderd. Op 2 en 3 mei 2009 organiseren Vogelbescherming Nederland..


Lees verder 15 februari 2009   15 jaar oud

Archief