Natuurberichten
Pagina 1517 van 1627 - 16269 Resultaten
‘Dwars door de duinen’. Zo heet een fraai boek over de natuur in onze kuststreek. Maar een duindoornstruweel op je pad brengt je al gauw op andere gedachten. Daar is met die scherpe doorns geen doorkomen aan...
Klimop bloeit nu. De eerste bloeiende exemplaren konden al vanaf half augustus worden gezien, en vanaf nu bloeit klimop volop. Heerlijk voor veel bijen, zweefvliegen en vlinders. Zo aan het eind van de zomer zijn veel planten..
In een eerder Natuurbericht werd melding gemaakt van veel waarnemingen van keizersmantel in 2009 en het vermoeden dat deze verdwenen soort zich weer voortplant in Nederland. Inmiddels is het bewijs geleverd. In Zwolle zijn eitjes..
De vroege worpen hebben al plaatsgehad, maar de piektijd voor pasgeboren slangen staat voor de deur. De komende maand is het dus speuren naar kluwentjes pasgeboren slangetjes. Pasgeboren addertjes en gladde slangetjes zijn te..
De pruikzwam is een opvallende verschijning onder de paddenstoelen. Het bleke vruchtlichaam, soms ter grootte van een voetbal is bedekt met grote hangende en zachte stekels. De pruikzwam wordt zelden gezien in ons land...
Bent u in Friesland en ziet u een kangoeroe door het landschap springen, twijfelt u dan niet aan uw geestelijke gezondheid! U bent niet overspannen en er mankeert ook niets aan uw ogen. Na ontsnapping bij zijn baasjes in..
De trektijd is weer begonnen. Nu is het vooral een kwestie van veel naar boven turen. Wie weet ziet u een ‘belletje’ trekkende ooievaars. ..
Huiskatten, gewoonweg achtergelaten of door hun eigenaar uit het oog verloren, verwilderen vaak uiteindelijk in natuurgebieden. Het gebeurt regelmatig dat mensen hun kat of poes meenemen op vakantie, bijvoorbeeld naar Texel. Ze..
Afgelopen zaterdag heeft een monarchvlinder meer dan twee uur op een vlinderstruik in Veenendaal gezeten. Deze Noord-Amerikaanse soort wordt maar heel af en toe in Nederland gezien. Hij is bekend vanwege de lange trektochten naar..
Wie goed rondkijkt komt op dit moment de Amerikaanse rhododendroncicade wel tegen. Bij de rhododendron zijn in het voorjaar bleekgroene insecten te vinden die veel op bladluizen lijken, hoewel ze veel beweeglijker zijn. Dit zijn..