Natuurberichten

Uitgever: Wageningen University

Pagina 15 van 46 - 452 Resultaten

Pinksterbloem

De natuur ligt door de zeer zachte winter nog steeds zo’n vier weken voor op het schema van vijftig jaar geleden. De voorsprong van eerder dit jaar loopt wel wat terug omdat maart wel zacht, maar niet extreem zacht was. De komende..


Lees verder 22 maart 2020   4 jaar oud
Bloei berk

Door het aanhoudende zachte weer zal de komende dagen al pollen van es en berk in de lucht komen. Mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen hooikoortsklachten krijgen. Dit kan onnodige ongerustheid veroorzaken, omdat men denkt..


Lees verder 16 maart 2020   4 jaar oud

Met meer dan 400 waarnemingen is in 2019 weer volop meegedaan met het inventariseren van de waterkwaliteit via Waterdiertjes.nl. Opvallend: in 2019 zijn op veel minder plekken waterkevers gevonden dan het jaar daarvoor en in meer..


Lees verder 6 maart 2020   4 jaar oud
Gele kornoelje

Door de extreem warme winter loopt de ontwikkeling van planten vijf weken voor op de gemiddelde ontwikkeling van vijftig jaar geleden en 2,5 week voor op het gemiddelde van de afgelopen 19 jaar. Hiermee is de start van de lente..


Lees verder 23 februari 2020   4 jaar oud
Els bloei

Door het aanhoudende zeer zachte weer begint het hoofdseizoen van de elzenpollen al zeer vroeg dit jaar. Tijdens droge dagen moet de komende twee weken rekening gehouden worden met hoge pollenconcentraties en hooikoortsklachten. ..


Lees verder 8 februari 2020   4 jaar oud

Een afgelegen paradijs in Indonesië met de rijkste biodiversiteit ter wereld wordt bedreigd door toeristen. Tot nu toe leek het gebied onaantastbaar voor koraalziektes en klimaatverandering, maar nu is vastgesteld hoe de snelle..


Lees verder 30 januari 2020   4 jaar oud

Op dinsdag 21 januari deden alle kinderen van CNS basisschool De Vlinderboom in Ede mee met de Tuinvogeltelling. De 142 deelnemers van groep 3 tot en met groep 8 en de leraren deden aan het eind van de schooldag een tuinvogelquiz...


Lees verder 26 januari 2020   4 jaar oud

Raja Ampat in Indonesië is een gebied met de grootste biodiversiteit ter wereld. Een bont, internationaal gezelschap hoopt uit te vinden hoe dat behouden kan blijven. Binnenkort vertrekt er een uniek team van wetenschappers,..


Lees verder 10 januari 2020   4 jaar oud
20191219 Els bloei

Door het zeer zachte decemberweer komen de eerste hazelaars en elzen nu al in bloei. Omdat het voorlopig zacht blijft, moeten mensen die gevoelig zijn voor pollen van deze soorten rekening houden met hooikoortsklachten. Dat melden..


Lees verder 21 december 2019   5 jaar oud
De heivlinder is een van de soorten waarvoor de stikstofbelasting nog niet voldoende is gedaald om herstel mogelijk te maken.

Voor het eerst hebben onderzoekers de invloed van stikstofdepositie op soortgemeenschappen dagvlinders en bijen op de lange termijn geanalyseerd. Herstel van stikstofgevoelige soorten blijkt mogelijk, maar de vermindering van..


Lees verder 4 december 2019   5 jaar oud

Archief