Natuurberichten

Pagina 1480 van 1586 - 15851 Resultaten

Blauwalg, wikipedia, De houder van auteursrecht van deze afbeelding staat iedereen toe deze te gebruiken voor elk doeleinde inclusief ongelimiteerde redistributie, commercieel gebruik en modificatie.

Een goudalg luisterend naar de naam Ochromonas is in staat om giftige blauwalgen te verorberen en af te breken. “Dit kan een uitkomst zijn in de strijd tegen blauwalgplagen,” meent Ellen van Donk van het Nederlands Instituut voor..


Lees verder 20 augustus 2009   15 jaar oud
Scholekster vliegend

De afgelopen 70 jaar overwinterden veel Nederlandse trekvogels steeds dichterbij hun broedgebied dan daarvoor. Volgens onderzoeker Marcel Visser van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) komt dit zeer waarschijnlijk..


Lees verder 20 augustus 2009   15 jaar oud
wandelen klein

In het weekend van 22 en 23 augustus worden de vlinders geteld langs het Pieterpad. Deze Lange Afstands Wandeling loopt van Pieterburen in het Noorden van Groningen tot aan de Pietersberg in Zuid-Limburg. U kunt nog meedoen. Vorig..


Lees verder 20 augustus 2009   15 jaar oud
klein:

Elk jaar, in juli en augustus, worden er veel vragen gesteld over grote libellen die in de tuin worden gezien of in huis rondvliegen. Negen van de tien keer gaat het om de blauwe glazenmaker. ..


Lees verder 19 augustus 2009   15 jaar oud
Merel

De vogelziekte 'het geel' heeft zich over heel Nederland verspreid. Afgelopen week kwamen bij Vogelbescherming Nederland en Sovon meldingen binnen uit het gehele land. Gisteren zijn ook de eerste dode vogels in Zeeland en op de..


Lees verder 19 augustus 2009   15 jaar oud
grasklokje, bloem

Planten en insecten hebben vaak een nauwe relatie. Zo zijn er kleine snuitkevers die alléén in de vruchtjes van klokjes leven. Ze kunnen zelfs een klein plaagje vormen waardoor de klokjes lokaal geen zaad meer vormen. ..


Lees verder 19 augustus 2009   15 jaar oud
Grote Weerschijnvlinder (1) (foto: Albert Vliegenthart)

Na de eerste waarneming van de grote weerschijnvlinder (Apatura iris) in het Voorsterbos in 2008, is er in dit natuurgebied nu sprake van een echte populatie van deze zeldzame vlinder. Er zijn in één week tijd maar liefst op vier..


Lees verder 18 augustus 2009   15 jaar oud
bosvleermuis Twente

Landschap Overijssel heeft op landgoed Smalenbroek in Twente bosvleermuizen aangetroffen. In een holle boom op het landgoed bevindt zich een gehele kraamgroep. Het is voor het eerst sinds de jaren tachtig dat er weer..


Lees verder 18 augustus 2009   15 jaar oud
Geoorde fuut, www.ivnvechtplassen.org

De geoorde fuut is een relatieve nieuwkomer in ons land. In 1918 werden de eerste zekere broedgevallen in de Ankeveense Plassen en het Leersumse Veld vastgesteld. In 2007 werd de Nederlandse populatie op zo’n 450 broedparen..


Lees verder 18 augustus 2009   15 jaar oud
This image comes from the book Naumann, Naturgeschichte der Vögel Mitteleuropas (Natural history of the birds of central Europe) of 1905 or his earlier works. The copyrights for those books have expired and this image is in the public domain.(wikipedia)

Klimaatverandering kan de levenscycli van de koekoek en zijn gastheren verstoren. Dit blijkt uit een artikel dat onlangs in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Biology Letters’ verscheen. Voor dit onderzoek is gekeken naar de..


Lees verder 17 augustus 2009   15 jaar oud

Archief