Natuurberichten
Pagina 1349 van 1675 - 16747 Resultaten

Op veel plaatsen is nu het onopvallende koeren van de holenduif te horen, want hun broedseizoen is weer begonnen. Een broedseizoen dat lang duurt: van begin maart tot half oktober. Dat heeft als voordeel dat je nog kunt beginnen..
Dinsdag 27 maart is er een groentje gezien in de Hatertse Vennen. Dit is de vroegste betrouwbare waarneming ooit. Het groentje is een bewoner van randen van heideterreinen en open bossen, die vooral vliegt in mei...

De Bruine Kiekendief is één van de weinige Vlaamse roofvogels die ’s winters ver naar het zuiden wegtrekt. Vanaf half maart komen ze terug uit hun overwinteringsgebied. In 2011 startte het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek..

Op& Rhododendronstruiken op twee plaatsen in Nederland is een nieuw soort korstmos ontdekt. De soort wordt binnenkort beschreven in het wetenschappelijke tijdschrift The Lichenologist en draagt de naam Fellhaneropsis rhododendri...

De beste plek om bruinvissen te zien in de Oosterschelde is het havenhoofd van Zierikzee. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Rugvin in 2009 tot en met 2011...

Opnieuw is in Nederland de Oranje oesterzwam gevonden. Ditmaal in Gelderland. Deze ook in de ons omringende landen zeer zelden geziene paddenstoel, werd pas in 2007 voor het eerst in ons land gevonden. Sindsdien zijn de vondsten..

De voorbije dagen werden op verschillende plaatsen massale slachtingen van kikkers en padden gemeld. Tientallen dode exemplaren liggen, soms nog in paarhouding, liggen op hoopjes langsheen de oever. Wij gingen op zoek naar de..

De padden zijn een beetje van slag. Op heel veel plaatsen hebben de afgelopen twee weken de padden al gepaard en hun eisnoeren achtergelaten. Hoewel er in het water heel wat activiteit is, blijven de aantallen overgezette padden..

Voordat mensen de natuur ingaan, kunnen ze vanaf nu op de website Tekenradar.nl kijken wat de verwachte tekenactiviteit is. Hoe hoger de activiteit, hoe groter de kans om door een teek gebeten te worden en hoe belangrijker het is..

Anderhalve eeuw nadat de laatste Europese Bever in Vlaanderen verdween, dook het grootste knaagdier van Europa in de herfst van 2000 hier terug op. In de twee jaar die daarop volgden,konden Bevers worden waargenomen zowel langs de..