Natuurberichten
Pagina 1330 van 1675 - 16750 Resultaten

Dit jaar zijn drie jonge raven geboren en uitgevlogen in natuurgebied De Maashorst (tussen Uden en Oss) in Noord-Brabant. Dat is voor het eerst in meer dan 90 jaar...

Het zal je buur maar wezen. Zo’n huisje-boompje-beestje-kerel. En achter dat huisje, in het tuintje, ligt de obligate tuinvijver. Uitvloeisel van een late midlifecrisis, net als de Harley Davidson. Op zich geen probleem. Lang leve..

In januari van dit jaar vonden Cor Vendrig en Dré Teunissen een fraaie rode kever in een natuurgebied bij Eindhoven. Het bleek een zeer bijzondere vondst te zijn: de vermiljoenkever. Dit is een beschermde kever die op de Europese..

Donderdagavond zag keverdeskundige Jan Burgers een bijzonder boktorretje op Hackfort. Het beestje is daar sinds 1979 niet meer gezien, maar nu is hij terug van weggeweest. Dat is een goed teken...

Tijdens een bezoek, eind mei, aan nieuwe begraasde natuurgebieden in het Drielandenpark bij Vaals ontdekte ARKers een Orpheusspotvogel. Een zeldzame zuiderling die steeds vaker in Nederland opduikt. Dezelfde dag werden ook twee..

FREE Nature brengt een speciale folder uit over natuurlijke begrazing. In natuurgebieden in Nederland lopen tegenwoordig tal van grote grazers en bovendien zijn er tal van begrazingsvormen, waaronder natuurlijke begrazing!..

In een vlinderval in Nijkerk is eind mei een zeer bijzondere nachtvlinder waargenomen: de bleke daguil. Deze trekvlinder is uit Zuid-Europa in ons land terecht gekomen. Slechts eenmaal eerder, in 1958, is deze soort in Nederland..

In de oudheid was men er van overtuigd dat Koekoeken in de winter veranderdenin Sperwers. Ook in de Lage Landen is dit geloof blijven bestaan tot niet zo gek lang geleden. Wetenschappelijk onderzoek biedt intussen meer onderbouw..

Groningen staat al jaren bekend om de succesvolle terugkeer van de grauwe kiekendief door uitgekiend akkervogelbeleid. Dat het in dit gebied goed toeven is voor muizeneters is nu ook door de velduil ontdekt. Zeker tien paren..

Begin juni werden er in de Wilhelminalaan te Alkmaar een flink aantal Giftige vezelkoppen ontdekt. Een mooie vondst omdat de Giftige vezelkop zeer zeldzaam is en als bedreigd op de Rode lijst staat. De Giftige vezelkop is soms..