Natuurberichten
Pagina 132 van 1633 - 16321 Resultaten
Vanaf 1 januari 2024 is de Wet natuurbescherming opgegaan in de Omgevingswet. Op 5 maart organiseert SoortenNL een webinar over de gevolgen van deze wijziging voor iedereen die zich bezighoudt met natuur. Vier experts bekijken hoe..
Een zeearend stierf op 26 maart 2023 in Weidum (Fryslân) als gevolg van opzettelijke vergiftiging. Die vond plaats met behulp van het zeer giftige alfachloralose dat in het karkas van een meerkoet was aangebracht. De zeearend..
Winterakonieten bloeien écht in de winter en nog even op zoek naar de klapekster...
Vogelliefhebbers beleven de lente vaak intens. Herkenbaar? Alle reden om het lentegevoel te vervroegen! En dat kan. Gewoon hartje winter de zintuigen openstellen voor tal van vogels die allang de lentekriebels hebben. Zouden..
Altijd al nieuwsgierig welke wilde planten in jouw woon- en werkomgeving groeien? Doe mee met de Basiscursus Flora van FLORON en leer wilde planten ontdekken en herkennen. Laat je verbazen wat er allemaal groeit in bloeit in jouw..
Het herstellen van mosselbanken in de Waddenzee of de Delta gaat een stuk beter wanneer jonge mosseltjes een beetje worden geholpen met lage, beschermende hekjes op de bodem. Dat blijkt uit het onderzoek dat marien biologe Jildou..
Eksters klussen aan de kinderkamer en bot komt aan op paaigronden...
Op 2 maart komen weer meer dan 600 vlinder- en libellenliefhebbers naar Wageningen voor de jaarlijkse Vlinderdag. Er zijn boeiende verhalen over vlinders en libellen en over de bescherming van natuur en biodiversiteit. Maar ook is..
Een nieuwe studie laat zien dat de gewone pad in warme winters sneller door zijn energiereserves heen is. Hoge temperaturen in de winter maken padden ook kwetsbaarder voor plotseling invallende vorst. De steeds warmere winters..
Het is een onvergetelijke ervaring om een wisent een zandbad te zien nemen of te zien zogen. In Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Noordhollands Duinreservaat kun je dit met een beetje geluk meemaken. Hier lopen immers..