Natuurberichten
Pagina 131 van 1633 - 16321 Resultaten
Veenmosrietland is een zeldzaam habitattype dat slecht tegen een te hoge stikstofneerslag kan. In Eilandspolder-Oost is dit type in dertien jaar tijd vertienvoudigd. Dit terwijl de stikstofneerslag honderd procent te hoog ligt...
Wat ooit begon als experiment in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, groeide uit tot RoffaReefs op Bonaire. Een organisatie die zich inzet om het koraal te redden door middel van het kweken van vis. Als partner van het eerste uur,..
Een wandeling in de buurt met een kleinkind in de kinderwagen bracht een paar interessante soorten zakjeszwammen aan het licht. Veel zakjeszwammen moeten microscopisch worden gedetermineerd. Dat komt omdat er soorten zijn die als..
Sinds de laatste grote uitbraak van vogelgriep onder voornamelijk meeuwen en sterns in een groot deel van 2023, is het relatief rustig met de verspreiding van vogelgriep onder wilde vogels in Nederland. Het virus is echter nog..
Recent zijn de resultaten gepresenteerd van een onderzoek naar kruidenrijk grasland. De conclusie is dat productief kruidenrijk grasland een betere basis vormt voor het behoud van bovengrondse biodiversiteit in het agrarisch..
Op 7 februari is de eerste glasaal van het seizoen gevangen. Deze 'babypaling' zwom via de vispassage van Gemaal Halfweg richting de boezem van Rijnland en kwam zo in de monitoringsfuik terecht. Ook in 2020, 2022 en 2023 waren de..
Goed buurmanschap staat aan de basis van optimale zoogdierbescherming. Met de buren een doorgang maken voor de egel of ecoducten realiseren die provincies verbinden, alleen met samenwerking kunnen we duurzaam samenleven met onze..
Door de vele neerslag was 2023 het natste jaar ooit. Met als gevolg afgelopen winter hoogwater op beken en rivieren. We weten al langer dat klimaatverandering veel invloed heeft op de waterafvoer in onze rivieren. Vooral het..
Kleine konijntjes zijn nu nog verstopt in de kraamkamer, en welk mos doet denken aan een frietje?..