Natuurberichten

Uitgever: SoortenNL

SoortenNL ondersteunt 9 natuurorganisaties die zich dag en nacht bezig houden met het monitoren en in stand houden van soorten. Daarbij concentreren ze zich ook op de leefgebieden want zonder leefgebieden bestaan er geen soorten.

Pagina 13 van 29 - 282 Resultaten

Vuursalamander - primair

De vuursalamander is één van de grootste salamanders van Europa en kan wel twintig centimeter groot worden. Hij heeft een gedrongen zwart lichaam met daarop een patroon van gele vlekken of strepen. Hij is met geen enkele..


Lees verder 18 september 2023   1 jaar oud
gewoon sterschoteltje - primair

Korstmossen hebben vaak kleine proporties. Ze zijn soms nog geen millimeter groot en lastig op te merken. Dankzij hun kleine formaat zijn korstmossen vaak aangepast aan hele specifieke omstandigheden, zoals twijgjes, boomspleten..


Lees verder 11 september 2023   1 jaar oud
zwavelmelkzwam - primair

Zwavelmelkzwam leeft in symbiose met volgroeide eiken op zandgrond. De soort heeft onder invloed van veranderende milieuomstandigheden zijn leefgebied aangepast van voedselarme eiken-berkenbossen naar lanen, parken en wegbermen...


Lees verder 4 september 2023   1 jaar oud
Meles meles. Das

De das is een van de grootste landroofdieren in Nederland. Samen met soorten als de wezel, bunzing, boommarter en otter behoren ze tot de familie van machterachtigen. Door hun excentrieke loopje en de kenmerkende zwart-witte..


Lees verder 28 augustus 2023   1 jaar oud
De onlanden

Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid in Nederland zijn provincies belangrijker dan ooit voor natuur en landschap. Maar de realisatie blijft achter bij de verwachtingen. Het Living Planet Report Nederland brengt in beeld..


Lees verder 26 augustus 2023   1 jaar oud
boerenwormkruid - primair

Knalgele bloemen in een al dan niet verdorde berm: grote kans dat je Boerenwormkruid hebt gevonden. Deze toekomstbestendige plant ga je in de toekomst waarschijnlijk vaker zien, want in het sterk verdrogende en voedselrijke..


Lees verder 21 augustus 2023   1 jaar oud
gestippelde mosdierslak - primair

Zeenaaktslakken zien er vaak prachtig uit. Dat geldt niet alleen voor tropische, maar ook voor Nederlandse soorten. De gestippelde mosdierslak is de favoriet onder de duikers en snorkelaars van het Monitoringproject Onderwater..


Lees verder 14 augustus 2023   1 jaar oud
frambozenglasvlinder - primair

Wespvlinders of glasvlinders zijn bijzondere nachtvlinders die deels doorzichtige, glasachtige, vleugels hebben en vaak lijken op wespen. Ze zijn overdag actief, maar je krijgt ze niet gemakkelijk te zien. Een manier is om ze te..


Lees verder 7 augustus 2023   1 jaar oud
vliegend hert

Het vliegend hert is de meest iconische kever van Nederland. Met hun 'gewei' lijken de mannetjes op een hert. En ja, op broeierige zomerdagen kun je ze daadwerkelijk zien vliegen! Het seizoen is bijna afgelopen, vliegende herten..


Lees verder 31 juli 2023   1 jaar oud
Baars - primair

De baars is een van de meest voorkomende vissoorten van Nederland. Met zijn gestreepte lichaam en rode vinnen is deze soort erg gemakkelijk te herkennen. In juli kun je in de sloten en meren veel jonge baars zien zwemmen. Lekker..


Lees verder 24 juli 2023   1 jaar oud

Archief