Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Marine Research

Wageningen Marine Research levert met kennis, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en advies een wezenlijke bijdrage aan een duurzamer, zorgvuldiger beheer, gebruik en bescherming van de natuurlijke rijkdommen in zee-, kust- en zoetwatergebieden.

Pagina 13 van 16 - 152 Resultaten

Octopus, Doggersbank

Stichting Duik De Noordzee Schoon vertrok vrijdag 5 juli voor de dertiende duikexpeditie op de Noordzee. Deze tiendaagse reis, Expeditie Doggersbank 2019, staat in het teken van unieke ontdekkingen in dit bijzondere..


Lees verder 6 juli 2019   5 jaar oud
Caribbean reef shark in the Man of War Shoal Marine Park , Sint Maarten.

Wageningen Marine Research rapporteerde minstens tien rifhaaisoorten rond de Nederlands-Caribische eilanden in een recentelijke gepubliceerd rapport in opdracht van DCNA. De meest voorkomende soorten zijn de verpleegsterhaai en de..


Lees verder 28 juni 2019   5 jaar oud
Onderzoekers zaaien zeekraal in

Voor de kust van Delfzijl zijn op 27 mei miljoenen zeekraalzaadjes ingezaaid op de pas aangelegde pionierkwelder. Deze kwelder is een testlocatie voor kwelderontwikkeling om de effecten van de zeespiegelstijging te beperken. In..


Lees verder 29 mei 2019   5 jaar oud
Grauwe franjepoot

Een nieuwe studie toont het trekpatroon van de grauwe franjepoot aan; met zijn 25 tot 40 gram één van de kleinste zeevogels. Slechts drie maanden per jaar komen ze aan land; om te broeden in de Arctis. De westelijke broedvogels..


Lees verder 22 mei 2019   5 jaar oud
Mosselbank met meetpaal

Een recent verschenen rapport bevestigt conclusies uit eerder onderzoek dat mosselbanken een stabiel en langdurig (decennia) verschijnsel kunnen zijn op een bepaalde locatie. Al kunnen individuele mosselen, bankdelen en complete..


Lees verder 6 april 2019   5 jaar oud
Amerikaanse strandschelp (Mulinia lateralis)

Een groep onderzoekers van Wageningen Marine Research, eCOAST en Eurofins heeft een voor Europa nieuwe schelpdiersoort ontdekt: de Amerikaanse strandschelp. Op basis van zijn ecologische kenmerken en natuurlijke verspreiding..


Lees verder 8 maart 2019   5 jaar oud
Rottumeroog

Wageningen Marine Research deed in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek naar een geulsysteem in de Waddenzee, ten zuiden van Rottumerplaat en Rottumeroog. Sinds 2005 vindt hier geen enkele bodemberoerende activiteit meer..


Lees verder 4 maart 2019   5 jaar oud
Vissen en hun schuilplaatsen op de Sababank

Uit een grootschalig onderzoek door Wageningen Marine Research en Wageningen Environmental Research blijkt dat het niet goed gaat met de natuur in de Caribische delen van Nederland. De verschillende ecosystemen worden bedreigd..


Lees verder 1 maart 2019   5 jaar oud
Uria aalge. Zeekoet

De afgelopen weken zijn er op de Nederlandse stranden vele duizenden verzwakte en dode zeekoeten aangespoeld. De vogels worden ziek, stervende of dood gevonden op de Waddeneilanden en aan de Hollandse kust. Levende vogels worden..


Lees verder 18 februari 2019   5 jaar oud

Het aantal gewone zeehonden in de internationale Waddenzee is sterk toegenomen tot 40 duizend exemplaren. Gewone zeehonden kunnen ongeveer 43% van het visbestand dat in het najaar in de Waddenzee aanwezig is opeten. Toch is een..


Lees verder 25 januari 2019   5 jaar oud

Archief