Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Marine Research

Wageningen Marine Research levert met kennis, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek en advies een wezenlijke bijdrage aan een duurzamer, zorgvuldiger beheer, gebruik en bescherming van de natuurlijke rijkdommen in zee-, kust- en zoetwatergebieden.

Pagina 13 van 17 - 167 Resultaten

Onderzoeksschip de Krukel (LNV)

De visfauna van de Waddenzee staat onder druk en loopt al decennia achteruit. Koudbloedige dieren zoals vissen zijn gevoelig voor temperatuur, en door klimaatverandering trekken ze misschien wel eerder of juist later de Waddenzee..


Lees verder 1 april 2020   5 jaar oud
Mossel
www.saxifraga.nl

Al een kwart eeuw onderzoekt Wageningen Marine Research in opdracht voor het ministerie van LNV een aantal droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Het meest recente onderzoek uit 2018 laat zien dat de meeste van..


Lees verder 4 maart 2020   5 jaar oud
Volwassen roodsnavelkeerkringvogel op het nest

Marien bioloog Mardik Leopold van Wageningen Marine Research en onafhankelijk ecoloog Michiel Boeken hebben onlangs vier weken op Saba de broedende roodsnavelkeerkringvogels bestudeerd en geringd. Deze relevante lokale populatie..


Lees verder 27 januari 2020   5 jaar oud
Snow White werd samen met gewone zeehond Luke vrijgelaten in zee

Snow White, de jonge albino zeehond die in oktober in de opvang van Ecomare kwam, is op woensdag 15 januari teruggegaan naar zee. Hersteld van zijn longworminfectie en met een gewicht van 40,7 kilo is hij helemaal klaar om op..


Lees verder 18 januari 2020   5 jaar oud
Rapana venosa. Geaderde stekelhoren

Op 9 januari viste een mosselkweker een grote slak van zestien centimeter op van een mosselperceel bij de Zandkreek in de Oosterschelde. De oplettende kweker meldde zijn vangst bij Jeroen Wijsman, marien ecoloog bij Wageningen..


Lees verder 17 januari 2020   5 jaar oud
Ensis

Om het effect van het passeren van een garnalenkor op de zeebodem te onderzoeken, is door Wageningen Marine Research in de Waddenzee een experiment uitgevoerd. Hierbij werd in een aantal proefvakken met verschillende intensiteit..


Lees verder 14 januari 2020   5 jaar oud
De levende kalkalgtorentjes op de bodem van een van de zinkgaten in de Sababank

Van 5 tot 20 december organiseren het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) en Wageningen Marine Research een expeditie naar de Sababank, vlakbij het Nederlandse eiland Saba in het Caribisch gebied. Experts..


Lees verder 5 december 2019   5 jaar oud
Oosterschelde

De draagkracht van het Oosterschelde ecosysteem voor schelpdieren staat momenteel niet onder druk, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Wageningen Marine Research. Lokale voedselcondities en draagkracht-indicatoren wijzen erop dat..


Lees verder 26 oktober 2019   5 jaar oud
Hersenkoraal (Diploria labyrinthiformis)

Koraalriffen in de Caraïben zijn sterk bedreigd. Gedetailleerde groeimetingen van het koraal rondom Bonaire door Wageningen Marine Research tonen voor het eerst duidelijk aan dat menselijke activiteiten op het land, zoals..


Lees verder 22 oktober 2019   5 jaar oud
Een dode noordse stormvogel in een stormlijn op het Nederlandse strand

Van 115 aangespoelde noordse stormvogels in de jaren 2014 tot en met 2018 is de hoeveelheid plastic in de maag bepaald. De 24 stukjes plastic die gemiddeld in een maag worden aangetroffen wegen 0,26 gram. Bijna alle magen bevatten..


Lees verder 8 september 2019   5 jaar oud

Archief