Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Wageningen Environmental Research draagt door deskundig en onafhankelijk onderzoek bij aan het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige en duurzame groene leefomgeving.

Pagina 13 van 26 - 252 Resultaten

Komt er ooit nog een Elfstedenstocht, of kunnen we dit vergeten? Volgens internationaal onderzoek in Nature Geoscience wordt de kans steeds kleiner. Wereldwijd warmen meren op en zullen de ijsdagen afnemen. “Deze opwarming is niet..


Lees verder 19 oktober 2021   3 jaar oud
De wolvin bezocht met name de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland

De wolf is terug in Nederland. Het dier heeft de afgelopen jaren Nederland als doortrekplaats ontdekt en een aantal dieren heeft besloten om zich hier te vestigen. "Het is een unieke situatie", zo vertelt onderzoeker Hugh Jansman..


Lees verder 6 oktober 2021   3 jaar oud
Park, bomen

Groen is belangrijk voor je mentale gezondheid. Met de toenemende verstedelijking hebben stadsbewoners minder toegang tot groen. Tegelijk is in de afgelopen vijftien jaar het aantal Europeanen met mentale problemen met zestien..


Lees verder 4 oktober 2021   3 jaar oud
Netwerk Ecologische Monitoring

Het Netwerk Ecologische Monitoring verzamelt in opdracht van de overheid structureel natuurdata in Nederland. Dit stelt beleidsmakers en beheerders in staat om hun plannen te baseren op en te onderbouwen met goede, betrouwbare..


Lees verder 27 september 2021   3 jaar oud
Natuurdijk bij Farm Frites

Om bij te dragen aan de biodiversiteit, heeft het bedrijf Farm Frites verschillende natuurdijken aangelegd op hun bedrijventerrein. Het initiatief komt vanuit het netwerk Groene Cirkel Duurzame Fritesketen, een samenwerking tussen..


Lees verder 8 september 2021   3 jaar oud

Sinds een jaar zijn de onderwijsterreinen in Nederland officieel rookvrij. Maar rookvrij is nog niet peukenvrij, ontdekte medewerkers van Wageningen University & Research. In en om de Wageningse campus vonden zij duizenden peuken...


Lees verder 26 augustus 2021   3 jaar oud

Om voedsel te blijven produceren binnen de grenzen van de planeet, is een verandering nodig naar kringlooplandbouw. Deze verandering zal effect hebben op de ruimtelijke kwaliteit van het het agrarische landschap. Wilt u meedenken..


Lees verder 20 juli 2021   3 jaar oud

De CO₂-opnamecapaciteit van het Amazoneregenwoud daalt. Herhaalde metingen van kooldioxide (CO₂) en koolmonoxide (CO) tonen aan dat het oostelijke deel meer CO₂ uitstoot dan het opneemt en het westelijke deel nog steeds een kleine..


Lees verder 17 juli 2021   3 jaar oud
Blauwalg

In de zomer teisteren blauwalgen ons oppervlaktewater. Blauwalgen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Officiële zwemwaterlocaties worden vaak goed in de gaten gehouden, maar blauwalgen bloeien ook op..


Lees verder 9 juli 2021   3 jaar oud
Voorzitter van VCF Hans Pohlmann met lammergier Angèle.

Een spanwijdte van zo’n drie meter, bijna 6,5 kilo zwaar en de eerste van zijn soort die in Nederland in het wild is gevonden. Angèle, de lammergier die eind mei tegen een windmolen klapte en op slag dood was, is aanstaande..


Lees verder 7 juli 2021   3 jaar oud

Archief