Natuurberichten
Pagina 1294 van 1632 - 16318 Resultaten
De wielewaal wordt steeds zeldzamer in Nederland. Gelukkig hoorde een boswachter van Natuurmonumenten vorige week het typerende melodieuze lentedeuntje. Hij telde zeven wielewalen in het Eerder Achterbroek...
De variabele waterjuffer en de azuurwaterjuffer komen beide regelmatig voor in Nederland en Vlaanderen, maar toch zijn er nog veel vragen over deze twee juffers. Dit jaar is gestart met een onderzoek naar de keuze van het..
Pijlsnelle superjager en een naam die klinkt als een klok: de Slechtvalk. Voor niemand een onbekende. Wereldwijd zelfs, want op Antarctica na, broedt deze grote valk in alle continenten. Na een erg diepe val verdween hij volledig..
Schotse hooglanders in de Nederlandse natuur zijn inmiddels een bekende verschijning. Dit roodbruin gekleurd ras komen we regelmatig tegen. Minder algemeen zijn de zwart gekleurde dieren en er is zelf een blonde variant. Onlangs..
De eerste purperreigers zitten op het nest in de Nieuwkoopse Plassen. Dit is goed nieuws volgens boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten: 'De purperreiger is een schaarse broedvogel in Nederland en het is elk jaar..
In zijn vorige Natuurbericht beschreef Menno Boomsluiter recent Amerikaans onderzoek waaruit zou blijken dat sporen helemaal niet ver weg waaien. Maar dat is beslist niet de enig mogelijke interpretatie...
Tijdens veldonderzoek dit voorjaar in de Rijnstrangen in de omgeving van Zevenaar zijn door medewerkers van RAVON vier zeldzame bladpootkreeftjes gevangen. Door een expert van de werkgroep Kieuwpootkreeften van EIS-Nederland is de..
Na het overdonderend succes van de oproepen rond de Grijze zandbij en de Klimopzijdebij wil Aculea, de wilde bijen- en wespenwerkgroep van Natuurpunt, opnieuw de aandacht vestigen op een gemakkelijk herkenbare en algemeen..
In eieren van zangvogels zijn embryonale afwijkingen vastgesteld. Een ernstige dioxine blootstelling lijkt hiervoor verantwoordelijk te zijn. Dit blijkt uit recent onderzoek van de Stichting Bargerveen aan de tapuit en graspieper...
Jaarlijks komen grote aantallen amfibieën in straatkolken terecht. Op basis van een eerste onderzoek in Delft gaat het om tussen de 1 en ruim 2,5 miljoen amfibieën per jaar. De dieren kunnen er langs de hoge, gladde wanden niet..