Natuurberichten
Pagina 1277 van 1632 - 16320 Resultaten
Nu is het de tijd om bessen uit de heidefamilie te oogsten. In het wild zijn in juli en augustus rijpe blauwe bosbessen te vinden; in sommige tuinen kun je de grotere blauwe bessen oogsten. Vanaf eind augustus is ook de rode..
Wie nu naar het Kempen~Broek gaat heeft een goede kans om boomvalken te zien. Boomvalken hebben nu jongen en jagen op vliegende insecten boven bloemrijke graslanden, onder andere bij de Graus. Komt dat zien!..
Afgelopen weken zijn er al op allerlei plekken Zwarte Ooievaars gemeld, en dat worden er komende weken nog wel meer. Augustus is immers de beste tijd om deze bijzondere soort in ons land te zien. Meestal gaat het om overvliegende..
Vroeger kon je hem overal vinden in Vlaanderen, langs zandpaden, op muurtjes of op steile bermen. Maar de Argusvlinder lijkt wel van het toneel verdwenen. Enkel uit de kustpolders, het Antwerps havengebied en de Maaskant komen er..
Gele weidemieren ‘kweken’ luizen voor suiker in de vorm van honingdauw en eiwitten die ze verkrijgen door het opeten van de luizen. Nieuw internationaal onderzoek toont aan dat in meer dan de helft van de op Schiermonnikoog..
Op 25 juli is de feestdag van Sint Jakobus, en toevallig of niet, juist nu staat het Jakobskruiskruid volop in bloei. Het Jakobskruiskruid staat bekend om zijn gifstoffen (alkaloïden) die met name de lever aan tasten, en juist aan..
In tuinen waar bloeiende planten staan zijn de komende tijd volop vlinders te zien zoals dagpauwoog, kleine vos en de koolwitjes. Maar ook ’s avonds blijken er vlinders te zien te zijn...
Dit weekend deden wandelaars een macabere ontdekking in de Vaag, het speelbos van de gemeente Waasmunster. Het dier was met een nylontouw opgeknoopt aan een boom en gestikt. De politie onderzoekt de zaak...
Het gaat weer wat beter met de roodrandzandbij. Deze fraaie, deels rood gekleurde bij kwam vroeger op veel plaatsen voor in ons land, maar was nagenoeg overal verdwenen. Tot voor kort was de soort beperkt tot de Biesbosch, waar..
De invoering van het Aziatisch lieveheersbeestje in Europa blijkt achteraf een ernstige vergissing. Het beestje is zo’n twintig jaar geleden bewust geïntroduceerd als bestrijder van bladluizen. Maar dat voordeel weegt niet op..