Natuurberichten
Pagina 1208 van 1634 - 16334 Resultaten
Door de kou zijn ze wat verlaat, maar er zijn nu volop libellen te zien. De vroege juffertjes zoals vuurjuffer en maanwaterjuffer, maar ook grotere voorjaarslibellen zoals smaragdlibel kruipen massaal uit hun larvenhuid...
Nu Koning Winter definitief vertrokken lijkt, is het afwachten of de grote hoeveelheid kokkels die afgelopen jaar in de Waddenzee is gevallen, deze koude periode heeft overleefd. Met het warme weer in aantocht zullen de..
Voor het eerst is het uit de pop kruipen van sluipvliegen op film vastgelegd. De sluipvliegen zijn volledig afhankelijk van de eikenprocessierups en ontwikkelen zich achtereenvolgens in de rups en daarna in het nest van de..
Leeuweriken zijn dol op akkerranden. Maar een flink deel van die randen ligt voor de vogels op de verkeerde plek...
Nieuw grootschalig veldonderzoek toont aan dat het systemische pesticide Imidacloprid een nefaste invloed heeft op libellen en andere waterdieren, zoals eendagsvliegen, slakken en schaaldieren. In de studie, die gisteren verscheen..
De Nederlandse overheid heeft vier nieuwe draslanden (wetlands) van Internationaal belang aangewezen op het Nederlands Antilliaanse eiland Curaçao. Een van deze zogenaamde ‘Ramsar Sites’ is ‘Muizenberg’, een natuurreservaat en..
Van 4 t/m 12 mei barst de Nationale Vogelweek los in heel Nederland. Nog nooit werden er in een week tijd zoveel vogelexcursies georganiseerd, verspreid over het hele land. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek, de..
De oostelijke helft van Vlaanderen mag dan veel soortenrijker zijn dan de westelijke, dat neemt niet weg dat ook West-Vlaanderen haar specialiteiten heeft, en niet alleen in de duinen. De prachtige Zwartvlekspikkelspanner vinden..
Na een reeks Nederlandse broedgevallen vanaf 2003 tot en met 2009, met een maximum van 12 nesten in 2007, werd er in 2010 geen nestbouw meer vastgesteld. Daarmee lijkt de heilige ibis als broedvogel weer verdwenen uit ons land...
Bij natuurlijke begrazing wordt uitgegaan van jaarrond begrazing, dit omdat de dieren zowel ’s zomers als ’s winters een unieke rol in het landschap vervullen. Op een aantal plekken is dit echter niet mogelijk, het eiland van..