Natuurberichten
Pagina 1202 van 1634 - 16336 Resultaten
In de loop van de tijd is de Nederlandse weekdierfauna sterk veranderd. Dit blijkt uit het boek 'Schelpdieren van het Nederlandse Noordzeegebied - Ecologische atlas van de mariene weekdieren (Mollusca)', dat op 1 juni..
Vorige week spotten bemanningsleden van het gasplatform K12-G een dwergvinvis, zo’n tachtig kilometer ten noordwesten van Den Helder. Ze stuurden de foto’s naar Ecomare. Een mooie waarneming! Dwergvinvissen zijn de meest..
Zwarte stern broedde voor het laatst in 1984 in Beerse. De laatste eieren van Duinpieper werden gelegd in 1986 in Eksel. Korhoen werd in 1999 nog gezien op het militair domein van Meeuwen-Helchteren; daarna nooit meer. Ortolaan..
Een noordse stern die in de zomer van 2011 in een kolonie in Groningen werd ‘geloggerd’ blijkt een jaar later meer dan 90.000 kilometer te hebben gevlogen: via Nieuw-Zeeland naar de Zuidpool en weer terug. Dat schrijven Ruben..
De komende maanden zullen diverse orchideeën in bloei komen. Omdat de bloei van veel planten met circa twee weken vertraagd is vergeleken met de afgelopen jaren, zullen we ook nog even kunnen genieten van soorten die..
De St. Eustatius National Park foundation (STENAPA) is een project gestart om het predatierisico op de tropische keerkringvogel (Phaethon aethereus) te bepalen en het broedsucces van de vogels te vergroten. In 2011 bleek dat..
Vanaf eind maart werden bijna dagelijks Bruinvissen gemeld in Schelde en Rupel. Schattingen hielden het uiteindelijk op ca. 30 exemplaren. Dat die uitstap landinwaarts niet zonder gevaar is, werd snel duidelijk. Naarmate de weken..
De Vlinderstichting krijgt de laatste tijd regelmatig telefoontjes van verontruste vlinder- en libellenliefhebbers die zich zorgen maken over de kou van de afgelopen weken. Men vraagt zich af of vlinders en libellen dit weer wel..
Voor het eerst is aangetoond dat vleermuizen voorkomen in de twee offshore windmolenparken op het Nederlands Continentaal Plat in de Noordzee: het Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ) en het Prinses Amalia Windpark (PAWP)...
Hoewel iedereen naar de zon verlangt, is de koude meimaand gunstig voor mensen met een graspollenallergie. Door het koude voorjaar en het wisselvallige weer heeft het LUMC tot nu toe 94 procent minder graspollen geteld dan normaal..