Natuurberichten

Pagina 1201 van 1634 - 16336 Resultaten

Zeegrasveld dat niet is begraasd
VOOR EENMALIG GEBRUIK

“Zeegras heeft een hele belangrijke functie bij het tegengaan van kusterosie door golven, ook als dit zeegras intensief begraasd wordt,” concluderen Marjolijn Christianen en Jim van Belzen in het tijdschrift PLOS ONE van 28 mei...


Lees verder 1 juni 2013   11 jaar oud
Viervlek

Het is voorjaar en op veel plekken vliegen weer libellen rond. In het Bargerveen werden zelfs grote wolken witsnuiten en viervlekken waargenomen. Het grootste deel van het jaar leven libellen als larve in het water. Ze vormen daar..


Lees verder 31 mei 2013   11 jaar oud
Vleermuizentoren, opendeurdag KOGEKA

Vleermuizen hebben steeds meer moeite om geschikte zomerverblijfplaatsen te vinden waar ze overdag ongestoord kunnen slapen en hun jong kunnen grootbrengen. Hoewel aan bestaande gebouwen soms wel aanpassingen worden gedaan om ze..


Lees verder 31 mei 2013   11 jaar oud
Zwarte wouw bij Breskens

De zwarte wouw, wereldwijd een van de meest verspreide roofvogelsoorten, lijkt zich eindelijk ook in Nederland als broedvogel te vestigen. Dat gaat niet van een leien dakje, want broedpogingen worden niet altijd doorgezet en..


Lees verder 31 mei 2013   11 jaar oud

De iepenpage is een zeldzame vlinder die in Nederland alleen nog in Heerlen een vaste populatie heeft. Nu adopteert de gemeente de vlinder en worden allerlei maatregelen genomen voor behoud en herstel van de soort...


Lees verder 30 mei 2013   11 jaar oud
Vogelmoord in Egypte. Kwartel in net. Vogelvanger op achtergrond.

Trekvogels, waaronder vele Europese broedvogels, worden massaal afgeslacht langs de Egyptische mediterrane kust. Dat blijkt uit ontstellend bewijsmateriaal waar de Duitse radio-omroep Bayerischer Rundfunk zo pas mee naar buiten..


Lees verder 30 mei 2013   11 jaar oud

Op steeds meer plekken in Nederland wordt de reuzenberenklauw als ongewenste soort verklaard. Het sap van deze plant kan, wanneer het in contact komt met zonlicht, behoorlijke brandwonden veroorzaken. De reuzenberenklauw, die van..


Lees verder 30 mei 2013   11 jaar oud
Eenmalig gebruik Ingekorven-vleermuis in koeienstal

Sinds 2012 zijn er in beschermd natuurgebied Abdij Lilbosch en Klooster Mariahoop (LB) ongeveer 500 ingekorven vleermuizen kwijt. Bionet Natuuronderzoek, Jasja Dekker Dierecologie en Regelink Ecologie & Landschap zijn op zoek...


Lees verder 29 mei 2013   11 jaar oud
Bokaalkluifzwam

Het Nationaal Park Lauwersmeer viert haar tienjarig bestaan. Het gebied geniet grote faam als vogelparadijs, maar heeft veel meer te bieden. De bosrijke delen en de vochtige kalkrijke graslanden en kruipwilgstruwelen vormen een..


Lees verder 29 mei 2013   11 jaar oud
Ringslang

De ringslang is niet meer weg te denken uit het Zuid-Hollandse polderlandschap. Op tal van plaatsen duikt de soort op. Voor het eerst is een Zuid-Hollandse ringslang nu de provinciegrens met Utrecht overgestoken. Dat blijkt uit..


Lees verder 29 mei 2013   11 jaar oud

Archief