Natuurberichten

Pagina 1160 van 1642 - 16411 Resultaten

Phoebis sennae and Ascia monuste aggregating on a dungheap on St. Eustatius during the dry season, feeding on the moisture and minerals

Vlinders vormen een gevarieerd en interessant onderdeel van de biodiversiteit van de Antillen en zijn mede verantwoordelijk voor de status als wereldwijde ‘hotspot’ voor biodiversiteit. Van de 112 genera die voorkomen op de..


Lees verder 29 november 2013   11 jaar oud
noordse woelmuis

De inrichting van natte natuurgebieden aan de zuidkust van Schouwen heeft zijn vruchten afgeworpen voor de noordse woelmuis. Deze bedreigde muizensoort laat zich op meerdere plekken zien in de gebieden van Plan Tureluur. Dit..


Lees verder 28 november 2013   11 jaar oud

Het is inmiddels eind november en veel vlinders zijn in overwintering, als ei, rups, pop of vlinder. Toch zijn er ook die gedurende de winter actief blijven. Nu kunnen die nog nectar vinden op de laatste bloeiende klimop...


Lees verder 28 november 2013   11 jaar oud

Eerder meldden we met trots dat er voor het eerst bij FREE Nature een tweeling Galloway was geboren waarbij het met beide kalveren goed ging. Inmiddels, ruim een week later, is alsnog één van de kalveren verstoten. Het kalf is uit..


Lees verder 27 november 2013   11 jaar oud
Roodbruine moerasgordijnzwam EENMALIG GEBRUIK

Recent werden in Vlaanderen vijf nieuwe soorten gordijnzwammen ontdekt. Misschien dacht u bij de naam ‘gordijnzwam’ aan een schimmel op een vies gordijn, maar in werkelijkheid gaat het om een groep plaatjeszwammen met roestbruine..


Lees verder 27 november 2013   11 jaar oud
Geel nestzwammetje

Er zijn uiteenlopende manieren bekend waarmee paddenstoelen hun sporen afschieten. Nestzwammetjes schieten hun sporen in pakketjes, de zogenaamde eitjes, af en zo blijkt nu, met een uiteenlopend resultaat. Het Mestnestzwammetje..


Lees verder 27 november 2013   11 jaar oud
Grauwe gans, vliegend. Foto: Saxifraga-Piet Munsterman. www.saxifraga.nl

Nergens anders in Europa vinden we zoveel ganzen als in Nederland, zo blijkt uit de jaarlijkse Vogelbalans van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Ganzen vinden bij ons een ideale leefomgeving, ondanks huidige maatregelen om de ganzen..


Lees verder 26 november 2013   11 jaar oud

In 2013 zijn meer dan 80.000 waarnemingen van libellen door natuurvrijwilligers verzameld. Nederland is daarmee het best op libellen onderzochte land ter wereld en laat zelfs landen als Duitsland en Groot-Brittannië achter zich...


Lees verder 26 november 2013   11 jaar oud
Mannetje Grauwe Klauwier op een meidoorntak.

De Grauwe klauwier viel in de tweede helft van vorige eeuw in een diep gat. De ooit zo wijdverspreide soort verdween als broedvogel in Vlaanderen. Vandaag is er weer hoop: in Limburg is de Grauwe klauwier aan een bescheiden opmars..


Lees verder 26 november 2013   11 jaar oud

Ze zijn er weer! Op de Wadden zijn de eerste grijze zeehondenpups van het seizoen gezien. Ze werden gespot op de Richel, een zandeilandje ten oosten van de noordelijke punt van Vlieland. De bemanning van het schip de Stormvogel..


Lees verder 26 november 2013   11 jaar oud

Archief