Natuurberichten

Uitgever: FLORON

FLORistisch Onderzoek Nederland (FLORON) is de soortenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor verspreidingsonderzoek naar en bescherming van de wilde planten in Nederland. Samen met honderden vrijwilligers zetten wij de Nederlandse flora op de kaart.

Pagina 11 van 56 - 560 Resultaten

Bloeischermen Reuzenberenklauw

Steeds vaker komt de Reuzenberenklauw voor in de Nederlandse steden. Vanwege de negatieve effecten op de biodiversiteit en de risico’s voor de volksgezondheid is deze plant op de EU-Unielijst met invasieve exoten geplaatst...


Lees verder 18 mei 2021   3 jaar oud
Bloemenmengsel in akkerrand

De achteruitgang van de biodiversiteit, met name het ineenstorten van de insectenfauna, wordt tegenwoordig door brede lagen van de samenleving als zorgwekkend ervaren. Massaal wordt er actie ondernomen. Inzaai van bloemrijke..


Lees verder 4 mei 2021   3 jaar oud
Gulden sleutelbloemen in grasland (Estland)

Sleutelbloemen vertellen ons hoe graslanden ervoor staan. Daarvoor hoef je alleen maar in de bloemen te kijken. Dit voorjaar doen mensen dat in heel Europa. Wat heeft versnippering van de natuur bijvoorbeeld voor effecten, en hoe..


Lees verder 2 mei 2021   3 jaar oud
Grasland met paardenbloemen

Paardenbloemen behoren tot de meest algemene planten van onze flora. Denk niet 'een paardenbloem is maar een paardenbloem', want niets is minder waar. In Nederland zijn tot nu toe meer dan 250 soorten vastgesteld. Een bloeiend..


Lees verder 25 april 2021   3 jaar oud
Raapzaad bloem

Een van de meest opvallende planten in april is Raapzaad. Goudgeel kleuren de bermen, akkers en waterkanten waar deze kruisbloemige in groeit en bloeit. Raapzaad wordt door insecten hogelijk gewaardeerd. Toch is de aanwezigheid..


Lees verder 20 april 2021   3 jaar oud
goed beheerde berm in Drenthe

Ben je betrokken bij de uitvoering van ecologisch bermbeheer, dan is de nieuwe veldgids ecologisch bermbeheer misschien iets voor jou. In de veldgids worden diverse aspecten van ecologisch bermbeheer belicht: wat is het beste..


Lees verder 13 april 2021   3 jaar oud
watercrassula

Watercrassula is een vijverplant die zich snel over de Nederlandse natuur heeft verspreid. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? De plant is schadelijk voor de natuur; de minister van LNV onderneemt actie. ..


Lees verder 6 april 2021   3 jaar oud
Bosanemoon

Het voorjaar is losgebarsten. Wie naar buiten gaat zal het niet ontgaan: kruiden komen tot bloei, de pollen van windbestuivers als Zwarte els en Krokussen stuiven er op los, boomknoppen springen open en de eerste bladeren vouwen..


Lees verder 23 maart 2021   3 jaar oud
Tuin er niet in

De dagen lengen, de vogels beginnen te fluiten en veel mensen krijgen zin om in hun tuin te werken en nieuwe tuinplanten aan te schaffen. Weet jij welke tuinplanten een risico kunnen zijn voor de natuur? Daar hebben wij nu een..


Lees verder 9 maart 2021   3 jaar oud
Klifflora met Strandbiet, Zeekool en Zeekweek

De Afsluitdijk wordt grondig gerenoveerd. Daarbij wordt het talud aan de zeezijde helemaal gestript. Gelukkig is er in dat verband aandacht voor de bijzondere ‘kliffenflora’. Zaden van bijzondere planten zijn en worden verzameld..


Lees verder 23 februari 2021   3 jaar oud

Archief