Natuurberichten
Uitgever: FREE Nature
Pagina 10 van 14 - 131 Resultaten
De bronst loopt ten einde. Nee, niet de bronst van de edelherten, die moet nog beginnen. Maar de bronstperiode van de Schotse Hooglanders, Galloways en Rode Geuzen is dan allang afgelopen. Doordat kuddes wild levende runderen..
Tijdens een recente inventarisatieronde is de zeldzame sikkelsprinkhaan aangetroffen in de Overdiemerpolder. Deze zeldzame sprinkhaan is een goede indicator voor structuurrijke bosranden. FREE nature beheert deze natuurgronden van..
In de Vechterweerd (OV) bloeit de Lange Ereprijs nu volop. De afgelopen jaren is de verspreiding en zijn de aantallen van deze vrij zeldzame plant toegenomen. Lange ereprijs is een plant van oeverruigten en ruige graslanden. De..
Midden tussen het duindoornstruweel en midden in de haven van Rotterdam vindt momenteel een explosie van duizendguldenkruid plaats. Om precies te zijn strandduizendguldenkruid. Hoewel deze soort hier jaarlijks wordt gezien is de..
De wolfsmelkwespvlinder is een zeldzame vlindersoort die we in Nederland vooral langs de grote rivieren tegen komen. Hier vindt hij nog zijn belangrijkst waarplant de heksenmelk en juist deze plant profiteert weer van natuurlijke..
Na tien jaar geduld en begrazing groeien er behalve brandnetels ook rietorchis, kruidvlier en andere planten op De Staart (Zuid-Holland). Op een ondergrond van havenslib waar tot 2003 aardappels werden verbouwd is nu een..
De uiterwaarden vallen weer droog na de hoge waterstand van eind vorige week. Dieren die zich veilig hadden teruggetrokken op de hoge delen van de uiterwaarden, treffen nu hun leefgebied aan met verse afzettingen van zand en slib...
Op steeds meer plekken in Nederland wordt de reuzenberenklauw als ongewenste soort verklaard. Het sap van deze plant kan, wanneer het in contact komt met zonlicht, behoorlijke brandwonden veroorzaken. De reuzenberenklauw, die van..
Onlangs zag beheerder Arjen Boerman van FREE Nature iets opvallends. Een merrie liet tegelijk twee veulens drinken, maar ze had geen tweeling. Ze heeft gedeeltelijk de zorg van een ander veulen op zich genomen. De moeder van het..
Bij natuurlijke begrazing wordt uitgegaan van jaarrond begrazing, dit omdat de dieren zowel ’s zomers als ’s winters een unieke rol in het landschap vervullen. Op een aantal plekken is dit echter niet mogelijk, het eiland van..